Vége a piac szezonnak
Az év utolsó termelői piacát rendezték vasárnap a győri Dunakapu téren. A „Védd a helyit, vedd a kisalföldit” elnevezésű vásárba a Győr környéki őstermelők hozták el őszi terményeiket.
A ragyogó őszi vasárnapon válogathattunk az érett pannonhalmi fügékből, a nyúli dombokon termett szőlőkből, a szigetközi almákból, a téti paprikákból, a pátkai paradicsomokból. Bőséges volt a kínálat nagy íz- és méretválaszték mellett sütőtökből is.
Vásárolhattunk különleges szárított gombát, fűszer- és gyógynövényeket, magokat. A homoktövis, a ginkgo-biloba, a fekete áfonya készítményekkel az egészségünkért tehetünk, melyet többféle formában is kínáltak.
A piacról természetesen a levendula sem hiányozhatott
A lekvár- és szörpkészítők azzal igyekeznek a vásárlók kedvében járni, hogy különféle gyümölcsöket házasítanak egymással vagy fűszer-és gyógynövényeket használnak ízesítésnek. Igaz ez a zöldség krémek készítőire is. De a mézeseknél is bukkantunk különleges mézekre.
Ezúttal is válogathattunk a különféle készítésű, ízesítésű sajtok között, vásárolhattunk kézzel nyújtott házi rétest, zserbót, „egészséges sütit” vagy éppen rábaközi perecet, erdélyi kürtőskalácsot.
Különféle mézeket is vásárolhattak a Dunakapu téren
Kóstolhattunk és vásárolhatunk bort, pálinkát, szörpöt, „igazi” őrölt paprikát, és henteseknél is mindenki megtalálhatta a számára ízletes füstöltárúkat, kolbászt, sonkát, tepertőt, kenőmájast, szalonnát.
A kellemes időben délelőtt a családok a Lóca együttes gyermekműsorát láthatták, hallhatták, délután pedig a Duo Don Pedro’z, – a latinos ritmusú flamencot, a francia sanzonokat, a tangókat, fimzenéket játszó együttes műsorát élvezhették a Dunakapu térre kilátogatók.
Földvári Gabriella
Fotó: Mekliz Fotóstúdió