Győr+
2018.10.18. 11:12

Mosollyal telt meg az Olimpiai Sportpark

A fogyatékkal élők sportnapjára közel négyszázan érkeztek a győri sportközpontba, ahol a mozgás mellett az együttlét örömét élhették át a résztvevők…

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyik missziója a fogyatékkal élő embertársaink társadalmi elfogadottságának előmozdítása. Ennek szellemében vált hagyománnyá városunkban a Fogyatékossággal Élők Sportnapja is. A versenyre Dunántúlról és Pest megyéből közel 400 résztvevő érkezett, akik sporteseményeken, és közösséget építő programokon vehettek részt.

 

 

„Örülünk, hogy lehetőséget, esélyt tudunk adni a fogyatékkal élők számára a mozgásra, a közösségi együttlétre. Győr városa kiemelten kezeli a segítséggel élők felkarolását, és több programban is jó partnerünk a Máltai Szeretetszolgálat, ahogy az Emberi Erőforrások Minisztériumával (EMMI) is kitűnő kapcsolatot ápolunk. Ez a sportnap több egy puszta programnál. Ez a nap sokaknak ad örömet, a hétköznapokból való kiszakadást, élményt, a társas együttlét felemelő érzését. Győr városa ezért nagy örömmel áll a rendezvény mellett.” – fogalmazott Borkai Zsolt polgármester.

 

 

„2018 a családok éve, és amikor a csarnokba beléptem, úgy éreztem magam, mint aki egy nagy családba érkezett.” – fogalmazott a az EMMI képviseletében Széles Csongor főosztályvezető-helyettes. Kiemelte a segítséggel élőkért megvalósult szoros együttműködést a város, a minisztérium, a civil szervezetek és támogatóik között.

 

 

Ezt az együttműködést köszönte meg Kozma Imre atya a Magyar Máltai Szeretetszolgálat országos elnöke is. Köszönetet mondott Borkai Zsoltnak, aki fővédnökként, jó házigazdaként segíti a rendezvény sikerét, többek között azzal, hogy hazánk első olimpiai eseményének fő helyszínén rendezhetik e különleges napot. Hozzátette, a mai nap lényege, hogy együtt legyünk, és a segítséggel élők is átélhessék a közösségi élményt. Hangsúlyozta, ennek a közösségi élménynek az erejét mutatja, hogy ma már nem kell keresni az önkénteseket, mert nagyon sokan maguktól jelentkeznek, hogy segíthessenek. Ez mutatja, hogy milyen fontos ügyről is van szó. A köszöntőket követően a közös bemelegítéssel vette kezdetét a versenyek sora.

 

 

Szerző: Papp Zsolt
Fotó: O. Jakócs Péter