Győr+
2018.10.20. 19:34

Küzdelmes győzelem Nagykanizsán

Gólszegény, de annál izgalmasabb mérkőzést követően két ponttal térhet haza az AGROFEED ETO-SZESE csapata Nagykanizsáról.

A férfi kézilabda NBI/B 6. fordulójában a Tungsram SE Nagykanizsa otthonába látogatott az ETO-SZESE. A kezdő sípszónál Paár, Bella, Kovácsovics, Goór, Győri-Dani és Papp volt a pályán, míg a kapuban Nahaj László. A mérkőzés kemény első tíz perccel indult, illetve Nahaj bravúrokkal, ennek és a lendületes támadásoknak köszönhetően két gólos vezetésre tett szert az ETO (2-4). Hasonló iramban folytatódott a mérkőzés, immáron a hazai csapat percei következtek és zárkóztak fel a 17. percre 5-5-re. Deáki mester időkérését követően azonban a győriek két gyors támadás után ismét két góllal vezettek (5-7). A 24. percre a zöld mezesek már öt góllal megléptek Szabó és Czene jó ütemben történő beállásával (5-10). A félidő végére már csak három gólos előnye maradt a SZESE-nek, a félidő végét jelző hang 8-11-es állásnál szólalt meg.

 

A pihenőt követően a játék ugyanazon a magas szinten folytatódott, mindkét térfélen kemény védekezés és jó kapus teljesítmény volt jellemző. Fej-fej mellett haladt a két csapat, a 40. percben még mindig három góllal vezetett az ETO (11-14). A 47. percben Czene kiállítását követően két bravúros ziccer védést mutatott be Nahaj, így maradt a három gólos vezetés. Az 50. percre azonban emberelőnyt követően a hazaiak felzárkóztak egy gólra (15-16). Egy vendég időkérést követően Kovácsovics bombájával majd Nahaj hetesvédésével újabb gólt tett hozzá a Győr, így 15-17volt az állás  az 55. percben. Kettős emberhátrányba kerültek a zöldmezesek az utolsó öt percre fordulva, de a hazai csapat így sem tudta bevenni Nahaj kapuját, aki folyamatos ziccer védéseket mutatott be. Az utolsó másfél percben Paár kiállításával újabb emberhátrányba került az ETO, azonban a jó védekezés itt is meghozta gyümölcsét és kapott gól nélkül játszottak a lefújásig. A mérkőzés végeredménye 16-18, így újabb két pontot szerzett az AGROFEED ETO-SZESE idegenben.

Tungsram SE Nagykanizsa – Agrofeed ETO-SZESE 16-18 /8-11/

Agrofeed ETO-SZESE: NAHAJ, Pulai, Szabó 2, Sokoray, Bella 1, KŐHALMI 3, GYŐRI-DANI 2, GOÓR, Lakosy , KOVÁCSOVICS 3, Iváncsik, Papp, Czene 2, Schneider 3, Hollós, Paár 1, edző: Deáki István.

Deáki István: A hatalmas küzdelem és nagy csata győzelmet hozott.

 

etokc.hu
Fotó: Marcali Gábor