Győr+
2018.10.23. 11:29

Győri alkotók kiállítása Krakkowban

„HÍD – MOST” - A győri Art World Hungary Egyesület és a Lengyel Művészek és Tervezők Szövetsége közös kiállítása nyílt meg Krakkowban, a Kotlownia Galériában.

Az Art Agora projekt művészei, a World Hungary Egyesület meghívást kapott a Lengyel Művészek és Tervezők Szövetségétől – amely 900 művészt fog össze – annak krakkói csoportjától a Krakkói Műszaki Egyetem Kotlownia Galériájába egy lengyel-magyar közös képzőművészeti kiállításra.

A kiállítás ünnepélyes megnyitója

 

Az ünnepi esemény fővédnöke dr. Körmendy Adrienne krakkói magyar főkonzul volt. Köszöntőt mondott prof.Dr. Jan Kazior a Krakkói Műszaki Egyetem rektora, prof.Dr.hab. Jerzy Zajac prorektor és Staniszlaw Tabísz, a Krakkói Szépművészeti Akadémia rektora. A kiállítást prof. Stefan Dousa, a galéria vezetője, a Krakkói Műszaki Egyetem Építész Karának szobrászművész tanára nyitotta meg..

A kiállításnak már a megnyitás napján nagy visszhangja volt, a látogatóktól és művészektől a győri egyesület alkotói számos megtisztelő elismerést kaptak.

“A tíz lengyel és tizenhárom magyar művész alkotásai, azok verbalitás felett álló kommunikációja híd a lelkek között. Híd, amely a gondolatok, érzelmek időtől és tértől független dimenziójában képes összekötni kultúrákat és egyéneket. Ha nézzük egymás alkotásait, érzékeljük egymás gondolatait, érzéseit. Ez egy olyan vegytiszta kommunikáció, amelyet nem torzíthat semmi. A kép közvetíti benne lélektől lélekig üzenetét. A mi további együttműködésünk és elkövetkezendő kiállításaink, alkotásaink legyenek erős pillérei annak a legendás HÍD-nak, amely stabil, feszes ívében összeköt lengyelt és magyart! – számolt be a kiállításról portálunknak Borbély Károly festőművész, egyetemi tanár.

 

A tárlat egy részlete

 

A győri művészcsoportot elkíssérte Rovács Jolanta, az egyesület elnöke és Pápai Emese művészettörténész. A kiállításon szereplő magyar alkotók: Andorfi Rozália üvegfestő művész, – Borbély Károly festőművész,  Csizmadia István festőművész, Horváth Ákos grafikusművész, Kustán Melinda textiltervező iparművész, Kurcsis László grafikusművész, Lipovics János iparművész szobrász, Malasits Zsolt festőművész, Milu Milanovits Ildikó festőművész és Mózes László grafikusművész, Szabó Béla fotóművész, Gui Demeter festőművész és Varga György iparművész.

 

forrás/fotó:Borbély Károly