Győr+
2018.10.26. 07:50

Új bejáratok az ideiglenes vásárcsarnokban

A győri vásárcsarnok átépítése miatt szeptembertől a GYŐR-SZOL Zrt. által kialakított ideiglenes ponyvacsarnokba költöztek az őstermelők és a kereskedők.

 

A vásárlói igényeknek eleget téve az üzemeltető az elmúlt hetekben két új bejáratot nyitott az átmeneti óriáspiac kerítésén. Immár kiskapu áll a vevők rendelkezésére az ideiglenes vásárcsarnok Bartók Béla út felőli oldalán, ahonnan a belső piactér csak néhány lépésnyire van. Hasonlóan kapu könnyíti meg a bejutást a Szigethy Attila út felőli oldalon, ahol közvetlenül a járdáról lehet lépcső segítségével a ponyvacsarnokba nyíló műanyag ajtóhoz jutni. Mindkét új, gyalogos közlekedésre szolgáló bejárat helyét táblák jelzik.

Új bejáratok és feliratok könnyítik meg a bejutást az ideiglenes vásárcsarnokba.

Elkészült az ideiglenes vásárcsarnokban a vevők eligazodását segítő feliratok kihelyezése is. Távolról is jól láthatóak azok a nagyméretű vásárcsarnok feliratok, amelyek az óriáspiac Szigethy Attila út és Bartók Béla út felőli oldalára kerültek. A parkolóból is olvashatóak a bejáratokat és a büfék helyét jelölő feliratok. Megtörtént az ideiglenes vásárcsarnokban lévő 36 üzlet egységes homlokzati jelölése. A főbejáratok mellett a nyitva tartáson túl mindenki megtalálja azt is, hogy az egyes üzletekben milyen termékeket lehet kapni. A továbbra is a régi vásárcsarnok előtti téren működő piactérre új nyitva tartás táblákat szereltek, míg a felújításra kerülő régi épület kordonkerítésén több irányból nyilakkal is kiegészített, az ideiglenes vásárcsarnokhoz vezető utat mutató irányító táblákat helyeztek ki.

Hagyomány, hogy a kegyeleti megemlékezés előtti időszakban koszorúkkal bővül ki a vásárcsarnok kínálata. Idén sincs ez másképpen, a sírdíszeket árusító kereskedőket az ideiglenes vásárcsarnoknál, a Szigethy Attila út felőli kerítés mellett találjuk.

Az ideiglenes vásárcsarnok nyitva tartása megegyezik a régi csarnokéval:

Hétfő: szünnap

Kedd, csütörtök: 6-15 óra

Szerda, péntek: 6-16 óra

Szombat: 6-14 óra

Vasárnap: 6-11 óra

Fotó: Marcali Gábor