Győr+
2018.10.27. 16:26

Sokan voltak kíváncsiak a tűzoltók munkájára

A Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség október 26-án nyílt napot tartott a győri tűzoltólaktanyában.

 

A nyílt nap célja az volt, hogy bepillantást engedjen a tűzoltók mindennapi munkájába, megismertesse a katasztrófavédelem szervezetét az érdeklődőkkel, bemutassa feladataikat, eszközeiket.

Nagy volt az érdeklődés, több száz látogató érkezett a nap folyamán, – óvodások, iskolások és felnőttek is, – hogy közelebbről megnézzék a tűzoltóautókat és a szakfelszereléseket.

A gyerekek örömmel ültek be az autókba, kézbe vehették a tűzoltók eszközeit, amelyekről megtudták, mit mire használnak. A kicsiknek nagy élményt jelentett a füsttel telített sátor, amiben kipróbálhatták, milyen keveset is látnak a tűzoltók, ha egy égő, füsttel teli helyiségbe kell bemenniük. A puttonyfecskendőnek is nagy sikere volt, kisebb sorok keletkeztek, hogy mindenki kipróbálhassa azt.

Az egyik legnagyobb siker a puttonyfecskendő volt.

A nagyobbak szívesen raktár ki a veszélyes anyag szimbólumokat kockákból, s többen hallgatták a tűzoltók előadásait a tanteremben is. Ott érdekes, a korosztályuknak megfelelő filmeket vetítettek nekik, amelyből hasznos ismereteket kaptak a tűzmegelőzésről, a fűtéssel kapcsolatos tudnivalókról, valamint ehhez kapcsolódóan a környezetünk és egészségünk védelméről is.

A filmvetítésen sok érdekességet hallhattak a gyerekek.

A nap folyamán az érdeklődők többször láthattak egy-egy próbariasztást is, és meggyőződhettek arról, milyen gyorsan öltöznek teljes védőfelszerelésbe és hagyják el a laktanyát a tűzoltók riasztás esetén.

Katasztrófavédelem