Győr+
2018.10.29. 11:18

Modernizálta oktatási környezetét az egyetem

A Széchenyi István Egyetem tovább fejlesztette infrastruktúráját, kiemelten koncentrálva a nemzetközi jelleg erősítésére, a képzésekre, valamint a hallgatók gyakorlati munkavégzésére és a tudományos utánpótlást biztosító oktatási környezet modernizálására. A célok megvalósítására uniós és magyar pályázati forrásokból 446 millió forintot fordíthatott az intézmény.

A fejlesztés révén a Széchenyi István Egyetem gyakorlati képzéssel és kutatással kapcsolatos infrastruktúrájának komplex fejlesztése valósult meg annak érdekében, hogy az intézmény a tudásalapú társadalom és a regionális gazdaság követelményeinek megfelelő képzési portfóliót és versenyképes szolgáltatásokat legyen képes nyújtani. A támogatásból az informatikai hálózat bővítése, illetve anyagmozgató-tároló-rögzítő, továbbá kliens-, multimédia és méréstechnikai eszközök beszerzése történt meg. Ezen felül sor került a Menedzsment Campus, a Logisztikai- és Csomagolásvizsgáló Laboratórium és az Új Fékpad épületekben infrastrukturális fejlesztésekre, valamint egy oktató-kutató eszközt beszerezésre a logisztikai és környezetállékonysági labor fejlesztéséhez, mely egyaránt szolgálja a nevelési és a K+F intézményi célokat.

 

 

A támogatásnak köszönhetően jelentősen fejlődött a Széchenyi István Egyetem gyakorlati képzéssel, oktatással, kutatással kapcsolatos infrastruktúrája, valamint ezzel is hozzájárulva az oktatás minőségi növeléséhez és a nyílt forrású tanulást támogató infrastruktúra kiépítéséhez, az eszközbeszerzések révén pedig nagymértékben fejlődött a digitális kompetencia.

„A Széchenyi István Egyetem infrastruktúrájának fejlesztése, kiemelten a nemzetköziesítést, a képzéseket, valamint a hallgatók gyakorlati munkavégzését és tudományos utánpótlást biztosító oktatási környezet modernizálása” című, EFOP-4.2.1-16-2017-00024 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és hazai központi költségvetési előirányzat vissza nem térítendő támogatása révén valósul meg. A projekt kedvezményezettje a Széchenyi István Egyetem, a támogatás összege 466.883.543 forint.