Győr+
2018.10.29. 13:50

Kemény hét van a tűzoltók mögött

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötven eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során nyolcan sérültek meg.

Összeütközött két személygépkocsi a 82-es főút és a 832-es út kereszteződésénél, Veszprémvarsány térségében hétfőn este. A balesethez a pannonhalmi hivatásos és a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltókat riasztották. Az eset során öten könnyebben megsérültek, őket a mentők kórházba szállították.

 

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személyautó kedden délelőtt a Röjtökmuzsaj és Csapod közötti 8812-es számú úton. A tűzhöz a kapuvári hivatásos és a fertőszentmiklósi önkéntes tűzoltók vonultak, akik két vízsugárral oltották el a lángokat, majd visszahűtötték és átvizsgálták a járművet. A tűzoltási munkálatok idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. Az autó két utasa időben kiszállt, így az eset során senki nem sérült meg.

 

A viharos szél okozta káresetek miatt Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóinak szerdán a hajnali óráktól kezdődően tizenöt alkalommal kellett beavatkozniuk. A legtöbb esetben kidőlt fákhoz, forgalmi akadályt jelentő lehasadt ágakhoz riasztották a tűzoltókat, de egy mobil kerítést is útra döntött a szél Győr belvárosában és egy bevásárló központ tetejét is megbontotta a szél a Malomszéki úton. Többek között Gönyűre, Győrszentivánra, Kópháza és Nagycenk közé, illetve Nyalka és Mezőőrs közé vonultak a tűzoltók kidőlt fákat feldarabolni és eltávolítani az útról. Villanyvezetékre hasadt ágakhoz is riasztották az egységeket Öttevényre és Nyúlra, ott az áramszolgáltató feszültségmentesítése után tudták a faágakat eltávolítani a vezetékekről. Az esetek során nem sérült meg senki.

 

Csütörtökön délelőtt egy győri Kossuth utcai családi házban bejelzett a szén-monoxid-érzékelő. A lakók értesítették a tűzoltókat és szellőztetni kezdtek az ingatlanban. A győri hivatásos tűzoltók, majd a kiérkező gázszolgáltató is megemelkedett szén-monoxid-koncentrációt mértek a lakás különböző helyiségeiben, ezért a szolgáltató több gázzal működő berendezést is kizárt a szolgáltatásból, előírva azok felülvizsgálatát. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

 

Traktorral ütközött egy személyautó szombat délután, a Jánossomorja és az országhatár közötti 8507-es számú úton. A balesethez a mosonmagyaróvári hivatásos és a jánossomorjai önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket és a forgalom irányításában vettek részt. A balesetben senki nem sérült meg.

 

Szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi vasárnap délután az M86-os autóút Csorna felé vezető oldalán, a 126-os kilométernél, Beled közelében. A balesethez a csornai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet és biztosították a baleset helyszínét. Az eset során senki nem sérült meg.

 

Katasztrófavédelem