Győr+
2018.11.05. 15:02

Négy vereség zsinórban: edzőt váltanak a győri kosarasok

A vasárnapi DVTK-tól elszenvedett vereség után ma CMB Cargo UNI Győr női kosárlabda csapatának klubvezetése úgy döntött, hogy Sandro Orlando vezetőedzőt leváltja, és helyére a szerb Milos Pavlovicot nevezi ki a csapat élére.

„Egymás után négy vereséget szenvedett a csapat a bajnokságban, ami korábban nem nagyon fordult még elő nálunk, ezért hétfőn délelőtt egyeztettünk vezetőedzőnkkel, aki elismerte, az ő munkájának megítélését nagyban befolyásolják az eredmények. Mivel azok elmaradtak az elmúlt hetekben, így végül úgy határoztunk, hogy elválnak útjaink, azaz mostantól már nem Sandro Orlando a CMB Cargo-UNI Győr vezetőedzője. Utódja a szerb Milos Pavlovic lett, akivel egy plusz kétéves szerződést kötöttünk.

 

 

A 34 éves szakember a szerb felnőtt női válogatott másodedzője, ott volt a csapat szakmai stábjában az Európa-bajnokság megnyerése és az olimpiai bronzérem megszerzése idején. Emellett az U20-as női csapattal a nyáron Sopronban ezüstérmes lett, s az U18-asokkal is van egy EB-ezüstje. Tőle most elsősorban azt várjuk, hogy a csapat hitét adja vissza. Hisszük ugyanis, hogy a játékosállomány jobb teljesítményre hivatott, sokkal többre képes. Úgy véljük, fizikálisan nincs rossz állapotban a csapat, ha hitben és akaratban előre tudunk lépni, akkor elérhetjük a szezon előtt kitűzött célokat, melyek nem változtak: a bajnokságban és a Magyar Kupában is döntőt szeretnénk játszani” – mondta el Fűzy András, a CMB Cargo UNI Győr elnöke.

 

Gy.P.