Győr+
2018.11.06. 17:42

Valóra vált álmok a Hangszerarzenálban

Izgatott rajongók sorakoztak a Czuczor Gergely utcai hangszerbolt előtt kedd délután, akik alig várták, hogy bejuthassanak, és valóra váljon egy álmuk.

A Hangszerarzenál nem mindennapi megnyitóján ugyanis találkozhattak kedvenc magyar zenészeikkel, beszélgethettek velük, aláírást kérhettek tőlük, sőt, a szerencsésebbek akár egy random koncertet is elcsíphettek példaképeiktől. A legnagyobb fanoknak pedig valljuk be: egy szelfi is aranyat ér.

 

 

Örömzene a Hangszerarzenálban

 

Fejes Tamás, a Tankcsapda dobosa, s egyben a Hangszerarzenál üzletlánc tulajdonosa hívta össze zenészbarátait a győri boltban, maradandó élményt szerezve ezzel a Junkies, a Fish!, a Kowalsky meg a Vega, az Ektomorf, a Hooligans, a Dorothy, a Road, a Ganxsta Zolee és a Kartel, az Alestorm, a Useme, a Leander Kills és persze a Tankcsapda rajongóinak.

 

 

Fejes Tamás így invitálta a győrieket a megnyitóra, akikhez úgy tűnik, elért az üzenete

 

Az ünnepi megnyitón a Győr+ Rádió is jelen volt, Kaszás Kornél izgalmas beszélgetésekre invitálta a zenészeket háromtól egészen öt óráig, így minket hallgatva az sem maradhatott le teljesen a városba érkező magyar zenészekről, aki nem lehetett ott az üzletben.

 

Kaszás Kornél, a Győr+ Rádió műsorvezetője a Fish! tagjaival is beszélgetett

 

Fejes Tamás elárulta, tizenkét évesen kezdett el zenélni, így a hangszerek iránti szeretete adott volt, ám ebből előbb a saját bolt nyitása következett, s csak aztán jött a Tankcsapdában zenélés, amit szintén a hangszerüzletének köszönhet, hiszen ott ismerkedett meg a bandatagokkal. Az sem titok, hogy a zenekar sikerével együtt a bolt is szárnyakra kapott, amit Tamás éppúgy magáénak érez, mint a zenélést, sőt, úgy véli, ezzel együtt építette fel magát, és semmiképp sem akarja elengedni. Az üzlettulajdonos tervekről is beszélt: szeretné, ha a Hangszerarzenál ott lenne a nemzetközi piacon, ezért hamarosan bővítik a webáruházat.

 

Az egyik rajongó, Buti Nikolett a gitárjára gyűjti kedvencei aláírását

 

A dobos úgy véli, nem kell mindenkinek profi zenésznek lennie, hiszen a zene szeretete már önmagában nagy dolog. Kifejtette, elég csak arra gondolni, hogy mennyivel jobb például, ha egy fiatal zeneiskolába jár kocsma helyett. Tamás elmondta, a muzsikálás nem verseny, akkor jó, ha örömmel csináljuk. Őket inspirálja a zene, és, ahogy a Hangszerarzenál megnyitóján láthattuk, az ő dalaik is nagy hatást gyakorolnak az emberekre: rengetegen sorakoztak közös fotóért vagy aláírásért nála és Lukács Lászlónál, a Tankcsapda alapítójánál, énekesénél, de Sidlovics Gábornál, a debreceni banda gitárosánál is. Az egyik rajongó, Buti Nikolett még a gitárját is magával vitte dedikáltatni. A lelkes lány elárulta nekünk, már régóta szereti a Tankcsapdát és a Hooliganst is, olyannyira, hogy az utóbbi egyik koncertjére magával vitte hangszerét aláíratni, most pedig a másik zenekar szignójával szerette volna bővíteni a sort, ez az álma pedig természetesen valóra is vált. Nikolett elmondta, sokat jelentenek számára ezek az együttesek, hiszen ő maga is gitározik, és dalaikból merít inspirációt. Titkon reméli, egyszer ő is olyan sikeres lehet, mint a Tankcsapda vagy a Hooligans.

 

Szöveg: Bodrogi Sára

Fotó: Marcali Gábor