Győr+
2018.11.14. 19:06

Életre szóló élmény, méltó körülmények között

Legyen életre szóló élmény az esküvő, amit méltó körülmények között köthetnek meg a házasulandók – ezt a célt szolgálja a Zichy-palotában, a napokban indult nagyszabású fejlesztés.

A házasságkötéseknek helyet biztosító, első emeleti termekben, évtizedek óta nem történt komolyabb rekonstrukció, most azonban, 40 millió forintot költenek a felújításra. Többek között fűtéskorszerűsítés, nyílászáró- és parkettacsere történik, valamint a hangtechnikát is modernizálják, és a terek is nagyobbak lesznek. Egy ideig tehát nem az igenektől lesz hangos a Zichy-palota első emelete, ahol csak tavaly, 769 polgári esküvő zajlott. A felújítás teljes költségét az önkormányzat biztosítja. „Célunk, hogy azok, akik itt kötnek házasságot párjukkal, tényleg méltó körülmények között tehessék ezt meg, mert az esküvő egy életre szól, nem mindegy, milyen miliőben hangoznak el az igenek” – mondta a fejlesztéssel kapcsolatban dr. Somogyi Tivadar.

„Mivel az épület műemléki védettség alatt áll, háromnegyed évig egyeztettünk a hatósággal a munkák megkezdése előtt azért, hogy minden rendben, az előírások szerint történjen” – hangsúlyozta Tóthné dr. Kardos Krisztina, a Győri Művészeti, Fesztivál- és Művelődési Központ igazgatója. „Azt szeretnénk, ha a házasságkötés, életre szóló élmény lenne, méltó körülmények között, ezért vágtunk bele a nagyszabású felújításba” – emelte ki.

A beruházás munkálatai a napokban kezdődtek és a tervek szerint öt hétig tartanak, vagyis várhatóan december közepére el is készülnek a Zichy-palota első emeletének modernizációjával.

 

Zombai-Kovács Ákos
Fotó: O. Jakócs Péter