Győr+
2018.11.18. 13:30

Családi programok a Füles Bástyában

Állatkertünkben sem állt meg az élet, de a rossz idő beköszöntével mindenki szívesebben tölti a szabadidejét zárt, meleg helyen. A belvárosi Füles Bástya Dél-Amerika és az Amazonas élővilágával ismerteti meg a látogatóit a győri vár kazamatáiban. Közel 40 faj több száz egyede nyújt kikapcsolódási lehetőséget az érdeklődőknek.

November 25-én ismét megrendezzük a közkedvelt családi délutánt, ahol lelkes kis gondozók bőrébe bújhatnak a vállalkozó kedvű gyerkőcök. Megtanulhatják, hogy mit eszik és mit szeret a mézmedve, mire van szüksége a szakállas agámának és a leopárdgekkónak a takarmányán felül, és hányszor kell ennie egy nap a tengerimalacnak, hogy egészséges maradjon. Számos lakóval testközelből is megismerkedhetnek, köztük pár tipikus „nem szeretem” állattal is, illetve a gondozók szívesen válaszolnak a kérdésekre is. Tudtad például, hogy a kígyók látása bőven elmarad a miénktől? Szerinted mire használják a villás nyelvüket?

Látogatóink elmélyülhetnek a felelős állattartás témakörében játékos módon, majd megtekinthetik kaméleonunk különleges vadászati módját is egy látványetetés keretében. Emellett kézműves foglalkozás, totó és az állatkertből már jól ismert tengerimalac-vonatozás is vár rátok! Garantált móka egy délutánra az egész családnak!

December elején pedig megünnepeljük a Mikulás érkezését is, hiszen ez a családi nap is különleges lesz a Füles Bástyában, ahol aprócska ajándékkal és sok izgalmas programmal várjuk majd a gyermekeket. Programjainkról bővebb információt a www.fulesbastya.hu weboldalon és a Füles Bástya Facebook oldalán találhatnak, vagy a +36-20/392-8914-es telefonszámon kérhetnek.

Szöveg és fotó: Xantus-állatkert