Győr+
2018.11.18. 18:30

Elektromos kisautókkal a KRESZ-pályán

Új KRESZ-parkot nyitnak Győrújbaráton. Cél, hogy már a legapróbbak is megismerkedjenek a közlekedés szabályaival, s mindezt játékosan.

Az idén ötéves győrújbaráti E-Kart Ring tavasszal adja át azt a KRESZ-pályáját, amelyen a fiatalok elsajátíthatják a közlekedés alapjait. Csütörtökön, több mint 100 fiatal már kipróbálhatta elektromos kisautóval a mobil KRESZ-pályát. Az óvódások nagy élvezettel tekerték a kormányt, és figyelték a közlekedési táblákat. Willisits Vilmos tulajdonos elmondta, hogy fontosnak találják, hogy már fiatalon elkezdjék a felelős és tudatos oktatást, hiszen ilyenkor játékosan már meg lehet tanítani az alapokat a kicsiknek. „Családosok és gyermekes szülők vagyunk mindannyian, így az elmúlt évek sikerén felbuzdulva álmodtunk egy nagyot, és létrehoztunk egy KRESZ-parkot, amely gyermekeink jövőjét szolgálja, felkészítve őket a biztonságos közlekedésre” – mondta el. A telepített tanpályára tavasztól mindenkit várnak majd, de lesz egy mobilpark is, amivel iskolákba és óvodákba tudnak ellátogatni, ezzel színesítve a kicsik tanulását és fejlődését. A mobil KRESZ-park része egy közlekedési táblákkal és útburkolati jelekkel ellátott speciális pálya, amelyen 6-8 elektromos kisautó teljesít szolgálatot.

 

A kicsik játékosan tanulhatják meg a KRESZ alapjait

 

Természetesen a gyakorlati képzés előtt a fiatalok egy elméleti oktatásban is részesülnek. A foglalkozások végén pedig a résztvevők kapnak egy játékos jogosítványt, így már papírjuk is lesz róla, hogy ismerik, és alkalmazni is tudják a KRESZ-szabályait.

Esztergomban egyébként már működik egy hasonló kezdeményezés, ahol szintén elektromos kis járgányok segítik a tanulást.

 

rl

Fotó: Marcali Gábor