Győr+
2018.11.21. 10:13

Megújult az út Nyúl és Ménfőcsanak között

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el.

A program egyik elemeként Győr-Moson-Sopron megyében a 8311-es jelű Nyúl-Ménfőcsanak összekötő út több mint 1,3 kilométeres szakasza teljes körűen újult meg.

A 8311-es jelű Nyúl-Ménfőcsanak összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező az átlagosan 5-5,5 méter széles burkolatot azokon a helyeken, ahol ezeket az értékeket nem érte el a meglévő pályaszerkezet, kiszélesítették. A kivitelezés során 4 cm vastagon kopóréteget építettek be. A felületi egyenetlenségek miatt kiegyenlítő rétegre volt szükség. Az érintett útszakaszon az útcsatlakozásokat, kapubejárókat, autóbusz-megállóhelyeket és a kapcsolódó felületeket helyreállították, valamint az útburkolatban található aknafedlapokat, víznyelőket szintre emelték, cserélték. Az acél szalagkorlátokat nagyrészt kicserélték, illetve újak is épültek. A jelzőtáblákat szükség szerint cserélték, A vízelvezetést biztosító nyílt árkokat és átereszeket kitisztították. A nyúli Kis-Pándzsa híd korábbi szerkezetét elbontották, illetve új hidat építettek.

 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el. Ebből Győr-Moson-Sopron megyében több mint 8,7 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

A „Közlekedésfejlesztés Győr-Moson-Sopron megyében I.” című projektet a Társaság 797 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében több mint 1,3 kilométeren újult meg a 8311-es jelű Nyúl-Ménfőcsanak összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a Duna Aszfalt Kft. nettó 228,5 millió forintból készítette el a beruházást.

 

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt. 
Fotó: O. Jakócs Péter