Győr+
2018.11.21. 14:03

Körözött bűnözőket fogtak el megyénkben

A győri rendőrök egy 38 éves helyi férfit igazoltattak november 20-án 9 órakor, akiről kiderült, hogy körözés alatt áll.

Az ellenőrzés során a járőrök megállapították, hogy a férfit a Fővárosi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja és a Dunaújvárosi Járásbíróság is kereste körözés alapján, ezért elfogták és a Győri Rendőrkapitányságra előállították, majd a megyei rendőr-főkapitányság fogdájába vitték.

Ugyanazon a napon a Soproni Rendőrkapitányság járőrei ellenőriztek egy 30 éves helyi férfit 10 óra 45 perckor, aki ellen a Soproni Járásbíróság adott ki elfogatóparancsot. A rendőrök a férfit a rendőrkapitányságra, majd a Soproni Járásbíróságra előállították és a Sopronkőhidai Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték.

A soproni járőrök közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak november 20-án éjszaka a II. Rákóczi Ferenc út és az Újteleki utca kereszteződésében. Ennek során a rendőrök alkoholtesztert is alkalmaztak a járművezetőkkel szemben. Az ellenőrzéskor egy sofőr esetében mutatott pozitív értéket az eszköz, ezért őt további mintavételre előállították. Az intézkedők a helyszínen azt is megállapították, hogy a jármű vezetője az autót a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül használta. A nyomozók a sofőrt jármű önkényes elvétele bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallhatták ki, a 31 éves vésztői férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte.

forrás: MTI