Projektek és programok a testvérvárosokban

Győr+ Fotó: sindelfingen.de
2024.02.26. 13:33

Győrhöz hasonlóan testvérvárosainknál is folyamatosak a fejlesztések és programokból sincs hiány a kedvelt településeken. Mutatjuk mit történt az elmúlt hetekben az érintett helyszíneken.

Brassó

Javában zajlik a közlekedésbiztonság növelését célzó legátfogóbb program kidolgozása. A program keretében összesen 35 gyalogátkelőhely és 3 kereszteződés újul meg, további 44 kereszteződés esetén a jelzőrendszert korszerűsítik, emellett 140 videokamerát és 249 videoérzékelőt szerelnek fel.

Dunaszerdahely

Ingyenes menstruációs eszközpontot szereltek fel a Karcsai úti Közösségi Központ bejáratánál. Az automata doboz a mélyszegénységben élő lányok és nők számára jelenthet segítséget.

Ingolstadt

Először szimulálták az ingolstadti Duna kockázati potenciálját különböző árvízi eseményekre. A nagyon jó műszaki árvízvédelem ellenére Ingolstadtban továbbra is fennáll a lakott területek elöntésének veszélye a szélsőséges árvízi események miatt, ezért evakuálási intézkedésekre lehet szükség a lakosság védelme érdekében. A jelenlegi projekt egy, az egész városra kiterjedő holisztikus kiürítési tervezési folyamatot kíván kidolgozni.

Sindelfingen

A Stuttgart Regionális Tanács Állami Műemlékvédelmi Hivatala kulturális műemlékké nyilvánította a Sindelfingen Városi Könyvtárat. Az új városházával szemben lévő épületet Maier, Graf és Speidel stuttgarti tervezők tervezték, és 1968 és 1970 között épült.