Győr+
2018.11.25. 09:00

Világbajnokság után a TEK gálán is bizonyítottak a győri rendőrök

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, az Antalics testvérek érmesek lettek a győri karate világbajnokságon. A TEK Küzdősport Gáláról pedig már harmadszor tértek haza kiváló eredményekkel. Viktort és Mátét kérdeztük.

– Nem sokkal a Világbajnokság után rendezték meg a TEK és Budo Küzdősport Gálát Budapesten a BOK Csarnokban – kezdte Antalics Máté őrmester. – Egészen pontosan két hetünk volt regenerálódni és ismét a maximális teljesítményt kihozni magunkból a küzdőtéren. Úgy gondoljuk, hogy a lehetőségekhez képest megtettünk mindent annak érdekében, hogy ez sikerüljön is… Viktornak annyiból volt nehezebb a feladata, hogy 5 kilogrammot kellett fogynia a versenyig, ami természetesen sikerült. Nekem a feladatom az volt hogy tartsam meg a súlyom, illetve a sípcsont sérülésemből a lehető leghamarabb épüljek fel…

Máténak a világbajnoki aranyat hozó mérkőzésen ugyanis egy vérrög keletkezett a sípcsontjában, így a lehető legtöbbet próbálta kímélni és pihentetni a sérült végtagot. Érthető, hogy a mostani versenyen nem mert vele dolgozni, mert nem szeretett volna rásérülni, így viszont nem száz százalékos állapotban állt a tatamira.

Az ikrek a felnőtt “A” kategóriában a -70 kg-os súlycsoportban indultak Kyokushin Karate szabályrendszerben.

– Az ellenfeleink közül az egyik versenyzőt ismertük csak, akivel tavaly is tatamira léptünk – vette át a szót Antalics Viktor törzszászlós. – Máté vele kezdte a küzdelmeket. Érezni lehetett, hogy nem tudott 100 százalékos teljesítményt nyújtani, mert nem használta a lábát, féltette a sérülését. Az első mentet döntetlenre hozták ki a bírák, jöhetett a hosszabbítás. Itt pontozással sajnos az ellenfelet hozták ki győztesnek, ez azonban még jobban motiválta a következő viadalra. Sikerült rövidre zárni a küzdelmet, hiszen egy perc alatt vége is lett, Máté testre leütötte az ellenfelét – mesélte Viktor testvére meccseiről.

Viktor küzdelmei kimagaslóan jól indultak, az első mérkőzésen az ellenfelét egy “Hiza Geri jodan” rúgással (térd rúgás fejre) sikerült lerúgnia, így a srác nem tudta tovább folytatni a küzdelmét. A második viadal ugyanazzal a karatékával volt, akivel Máté legyőzte.

– Viktort megkértem, hogy nyerje meg a mérkőzést, ha már nekem nem sikerült – emlékezett Máté. – A testvérem így még nagyobb motivációval lépett a tatamira, hozta is a formáját, s az első menet vége előtt sikerült testre megfogni egy jól bevitt ütéssel, így technikai KO-val megnyerte a párharcot.

S ahogy tavaly is, a döntő küzdelem megint az ikerpár viadalát hozta volna… Legutóbb Viktor mondott le Máté javára az aranyéremről, most pedig Máté lépett vissza a mérkőzéstől.

– Szomorúan vettük észre, hogy ez több embernek nem egyértelmű, hogy két testvér nem fog küzdeni egymás ellen, ami természetesen minket nem zavar, mert sosem fogunk küzdeni egymás ellen! – szögezték le a fiúk, már arany és bronz éremmel a nyakukkal.

Az Antalics testvérek három éve indulnak el ezen a rangos eseményen, s eddig mindig aranyéremmel tértek haza, s a jövőben sem lehet más a céljuk. Különösen azért, mert a TEK Gála Magyarország egyik legrangosabb eseménye, hiszen ezen a napon közel négyszáz rendvédelmi dolgozó mérheti össze a tudását K1, karate, judo, grappling szabályrendszerben.

– Több egyenruhásnak nincs lehetősége az évben más versenyen részt venni, azonban erre a versenyre mindenki szabadnapot kap, illetve biztosítják a felkészülését. Idén a sztárvendég Remy Bonjansky volt, ami szintén emelte a gála rangját. Ez úton is szeretnénk megköszönni a verseny szervezőknek ezt a színvonalas eseményt, illetve Mesterünknek, aki a verseny előtt három hétig segítette a felkészülésünket az edzőtáborban, zárta a két fiatal rendőr akik nem csak a küzdősport területén hanem hívatásukban is kiemelkedően teljesítenek.

 

Havassy Anna Katalin
Fotó: Facebook