Győr+
2018.11.28. 15:30

Új üzemcsarnokot avatott a Jankovits Kft.

Bővített az ipari parkban a Jankovits Engineering Kft. A már meglevő csarnok mellett egy másikat is felhúztak, a 750 négyzetméteres épülethez háromszintes, szintenként 300 négyzetméteres irodaépület is tartozik. A város nevében Borkai Zsolt köszöntötte a több mint 25 éves családi vállalkozást.

Sikeresen leküzdötték a 2008-ban kitört gazdasági világválságot, s túl vannak a generációváltáson is – hangzott el a csarnokavató átadóján. Az egykori Jankovits Hidraulika – sokan még mindig így ismerik Győrben – nevet is változtatott: újabban a külföldön jól értelmezhető Engineering társul a család neve mellé. A cég a kilencvenes években egy ménfőcsanaki garázsból indult el hódító útjára, ma világcégek beszállítója. Egyedi gyártóberendezéseket, automatizálási rendszereket gyárt, s hidraulikus alkatrészek kereskedelmével is foglalkozik.

 

Jankovits Richárd ügyvezető igazgató az avatón mérföldkőnek nevezte az új csarnok felépítését, amelyről már akkor megszületett a döntés, amikor előjele sem volt azoknak a megrendeléseknek, amelyeket a cég később kapott. Az ügyvezető igazgató úgy fogalmazott, bíztak abban, hogy a komplex mérnöki munka, a magas hozzáadott érték meghozza gyümölcsét, és a következő negyed században is sikeresek lehetnek.

Borkai Zsolt polgármester úgy fogalmazott, az önkormányzat továbbra is azon dolgozik, hogy vonzó gazdasági keretfeltételeket teremtsen az itt letelepedett vállalkozásoknak. Ezt szolgálta az oktatás átalakítása és ezt szolgálja az iparűzési adó mértékének folyamatos csökkentése. „A vállalkozást bátorság és merészség jellemezte mindig, ezért tudtak sikeresek lenni és maradni” – fogalmazott a polgármester.

 

Simon Róbert Balázs győri országgyűlési képviselő ugyancsak köszöntötte a családi tulajdonban levő céget, sikerük titkaként a kitartást, a megfontoltságot és a magas szintű szakmai tudást nevezte meg.

Ott volt a csarnokavatón az Exim Bank vezérigazgató-helyettese is. Szabó István Attila elmondta, a csarnok az Exim és az Oberbank közreműködésével felvett, 1,5 millió eurós, versenyképességet javító belföldi hitelből valósult meg.

A Jankovits Engineering Kft. nyolcvan embert foglalkoztat, éves árbevétele pedig az idén meghaladja a kétmilliárd forintot.

 

Szerző: Koloszár Tamás

Fotó: O. Jakócs Péter