Győr+
2018.12.02. 11:20

Döntetlen a NEKA otthonában

Óriásit küzdött a NEKA hazai pályán, igazságos döntetlen lett a vége.

Az NBI/B férfi kézilabda bajnokság tizedik fordulójában a Nemzeti Kézilabda Akadémia otthonába látogattunk. A vártaknak megfelelően kezdődött a meccs, mindkét oldalon kemény védekezést a hazaiaktól pedig gyors támadásokat láthattak a nézők. Nyitott védekezéssel kezdett a NEKA, nehezen tudtunk áttörni a védőfalon, így a 10.percre 7-5-ös eredményt láthattunk az eredményjelzőn. A 13.percbe lépve Schneider hetesgóljával felzárkóztunk ismét egy gólra, majd Nahaj is hetest hárított, így maradt is az egy gólos különbség. A félidő utolsó tíz percébe lépve, ismét két gólos hátrányba kerültünk és Deáki mester időkérését követően Pordán góljával újra egy gól volt közte. Az utolsó öt percre fordulva Nahaj indításából Lakosy talált a kapuba, majd gyors labdaszerzésünket követően Paár volt eredményes (13-13). Az első játékrész utolsó gólját Schneider szerezte, így alakítva a félidei eredményt 13-14-re.

A második játékrész első gólját Kovácsovics zúdította a hálóba, a következő támadásunkból pedig Pordán volt eredményes (13-16). A hazaiak azonban a rövid gólképtelenség után a 36. percre ismét átvették a vezetést 17-16. A második félidőben Lakosyt váltó Iváncsik is kapuba talált a 40. percben, vissza vettük a vezetést, 18-19. 22-19-re növelte előnyünket csapatkapitányunk a 44. percben, melyet követően Nahaj két fontos védést mutatott be, ám az ebből adódó helyzeteinket sorozatban kihagytuk. A 49. percre az akadémia remekül küzdő fiataljai ismét felzárkóztak 22-22-re. Időkérésünk sem zavarta meg a NEKA lendületét, jó ütemű kapus cserével meg tudtak lepni minket, így fontos ziccerek maradtak ki. Ezt tetézte Goór harmadik kiállítása az 52. percben. Szabó hétméteres góljával kiegyenlítettünk (23-23), melyet követően átlövésből volt eredményes Szabó és Kovácsovics is. A kapuban Nahaj parádézott a büntetőknél, ám a hazaiak hatalmas szívvel döntetlenre hozták a meccs végét 26-26.

 

NEKA – Agrofeed ETO-SZESE 26-26 /13-14/

Agrofeed ETO-SZESE: NAHAJ, Pulai, SZABÓ 3, SOKORAY , Bella 1, Kőhalmi , Győri-Dani , Goór 3, LAKOSY 2, KOVÁCSOVICS 3, IVÁNCSIK 2, Czene , Schneider 5, Hollós, PAÁR 5, Pordán 2, edző: Deáki István.

Deáki István: A mérkőzés egyes szakaszaiban nem koncentráltunk megfelelően, ezért nagy küzdelemben csak egy pontot tudtunk szerezni.

 

Folytatás:

2018.12.08. 18:00

Agrofeed ETO-SZESE – Szigetszentmiklósi KSK

Egyetemi Csarnok

Győr Egyetem tér 1.

 

Forrás, fotó: etokc.hu