Győr+
2018.12.15. 12:30

Továbbra is Győrben működik a világ legnagyobb motorgyára

„Az Audi Hungaria 2018-ban is a világ legnagyobb motorgyárát működteti Győrben, elsőségünket meg tudtuk őrizni” – jelentette ki Achim Heinfling a cég hagyományos karácsonyi sajtófogadásán.

Pontos számokkal még nem szolgálhatott a győri Audi igazgatóságának elnöke, mivel két hét még hátravan az esztendőből, azt azonban érzékeltette, az éves motorgyártás kétmillió körül alakul. „Rendkívüli év lesz mögöttünk, az idén ünnepeltük győri jelenlétünk negyed százados évfordulóját” – fogalmazott Heinfling, s elmondta, a győri Audiban 37 olyan ember dolgozik, akik a kezdetektől hozzájárultak a sikerekhez. A jubileumi évet mérföldkövek is fényesítették, idén indult meg a Q-sorozat gyártása, megkezdődött az elektromos motorok összeszerelése, a kizárólag Győrben készülő TT sportautó pedig 20 éves jubileumot ünnepelhetett.

Ami pedig a jövő esztendőt illeti: a sikertörténet folytatódik. Egy újabb Q-modell gyártása kezdődik meg a városban, s a villanymotorok második generációja is Győrben készül majd. „Büszkék vagyunk az elmúlt huszonöt évre, önbizalommal tekintünk a következő újabb huszonötre” – fogalmazott az igazgatóság elnöke.

Az est sztárvendége Zséda volt, aki igazán különlegessé tette az évzáró eseményt.

 

GYP