Győr+
2018.12.18. 14:02

Rudi ismét megmenti a karácsonyt

A mesebalettet harmadik éve játsszák a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola táncosai, idén összesen nyolc előadásra várják a nézőket a Vaskakas Művészeti Központba.

A „Rudi megmenti a karácsonyt” című előadás ötlete Sebestyén Bálinttól, a Győri Balett táncosától, az iskola tanárától származik. A koreográfiák elkészítésében és a szerepek betanításában szinte valamennyi balettmester részt vett. A fellépésre két hónapja készül az iskola apraja-nagyja, hiszen a rendkívül látványos darabban mintegy kétszáz növendék lép színpadra.

 

A történet könnyen érthető, melyben narráció is segíti a nézőt. A zenék fülbemászóak, a mozgás magával ragadó, lendületes. Az előadás díszleteit az iskola képzőművész növendékei készítették.

A mese története szerint a karácsonyi várakozás, készülődés közben kapja a rossz hírt Rudi két barátjától, Lalaktól és Baraktól, hogy a Télapó megbetegedett. A főhős úgy gondolja, hogy ez azért történhetett, mert ő soha nem kap ajándékot karácsonyra. Rudi kitalálja a megfelelő gyógymódot, elmegy a Föld különböző országaiba az ott élő népektől segítséget kérni, hogy ők egy-egy rájuk jellemző tánccal és karácsonyi dísszel lepjék meg a Télapót! Idén már Spanyolországba is eljut! Megannyi kalandot követően a darab végére kiderül, hogy meggyógyul-e a beteg, és megtartják-e a karácsonyt.

F.G.

fotó: Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola (a fotók a tavalyi előadáson készültek)