Győr+
2018.12.20. 06:47

A kunszigeti lányok bizonyítottak: ők a legjobbak!

A nyáron önállóan beavatkozóvá vált Kunsziget Önkéntes Tűzoltó Egyesület lány csapata rendszeresen indul az Országos Kismotorfecskendő-szerelési Bajnokság fordulóin.

Nyolc éves múltra tekint vissza az Országos Kismotorfecskendő-szerelési Bajnokság, melynek ötlete és megszervezése Nemes István nyá. tű. főtörzsőrmester nevéhez fűződik, és a rendezvényt a Magyar Tűzoltó Szövetség a kezdetektől támogatta. A bajnokságon önkormányzati, hivatásos, létesítményi és önkéntes tűzoltók is indulhatnak szabadidejükben, hogy összemérjék tudásukat és gyorsaságukat „modern”, „retro” és „női retro” kategóriában. Általában nyolc forduló van egy évben, melyeket különböző helyszíneken rendeznek, s ezek közül legalább négy fordulón el kell indulni egy csapatnak, ahhoz, hogy az összesített eredmények között is figyelembe vegyék a csapat eredményét.

A kunszigeti ÖTE lányai három éve rendszeresen indulnak az országos bajnokságon, és folyamatos gyakorlásuknak és lelkesedésüknek köszönhetően egyre jobb eredményekkel térnek haza. A csapatban nagyon baráti, szinte családias a hangulat, ez többek között annak is köszönhető, hogy az egyesület általános parancsnoka – egyben mentora-, Börzsei Arnold tűzoltó zászlós, – aki győri hivatásos tűzoltó is -, illetve Arnold felesége, Börzseiné Major Emőke, nagyon szívén viseli az egyesület utánpótlás nevelését, a fiatal tagok szakmai fejlődését, nyolc éve foglalkoznak a lányokkal. A női csapat tagjai, akik között saját kislányuk is ott van, szinte egy korosztályból valók, egy-egy verseny előtt nap mint nap órákig gyakorolnak, tényleg sokat tesznek azért, hogy fejlődjenek, jól szerepeljenek. Tizenegyen közülük rendszeresen versenyeznek, a győri körzeti önkéntes tűzoltó versenyt is megnyerték még májusban. Férfiakat meghazudtoló erővel szerelik a szívótömlőt, és húzzák ki az osztót, párszor hivatásos tűzoltókat is maguk mögé utasítva, ami a sok-sok gyakorlásnak, és a csapatösszetartásnak is köszönhető. Az idei országos kismotorfecskendő versenyeken szinte kivétel nélkül ott voltak és általában az első helyen végeztek a női retro kategóriában. Nem volt tehát kérdéses, hogy az idei utolsó, Kunszigeten megtartott záró versenyen a „Láng Angyalai” az első helyért küzdöttek. A lányokról elmondható, hogy nagyon megedződtek az elmúlt években, négyen a beavatkozó tűzoltók között is ott vannak, elvégezték a tűzoltó alaptanfolyamot.

 

 

A rendezvény, melyet ünnepélyes keretek között rendeztek október 6-án, méltó befejezése volt az éves versenysorozatnak, hiszen a kunszigetiek nemcsak rendezőként, házigazdaként szerepeltek, hanem a női retro csapatok mezőnyében a „Láng Angyalai” az összesített 2018. évi verseny győzteseiként állhattak dobogóra.

A záró fordulón a környékbeli csapatok közül indultak még a rábapordányi és a farádi önkéntes tűzoltó egyesületek férfitagjai és a NEMAK létesítményi tűzoltói is, akik szintén derekasan küzdöttek a kismotorfecskendő szerelési versenyen, de aranyérem megyénkből csak a kunszigeti „Láng Angyalai” nevet viselő lányok nyakába kerülhetett. A csapat tagjai: Börzsei Vanessza, Nagy Zsuzsanna, Szalai Gyöngyi, Szalai Veronika, Szalai Rebeka, Rebenekné Kotrics Beatrix, Páli Vivien, Kopacsek Viktória, Kovács Kitti, Szalainé Varga Edit és Gintliné Szalai Anita.

 

forrás: Katasztrófavédelem