Győr+
2018.12.21. 16:09

Felpezsdülhet a Győr légtere

Az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis pálya és infrastrukturális felújításának ideje alatt amennyiben szükségessé válik és döntés születik róla, a bázison található eszközöket és repülőgépeket ideiglenesen áttelepíthetik az MH Pápa Bázisrepülőtér területére. A kiképzések érinthetik a győri légteret is.

Jövőre elköltözik Kecskemétről az 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis – tette ki közösségi oldalára az lhsn.hu (Légi Huszárok SzolNok portálja).

Portálunk megkereste az üggyel kapcsolatban a Honvédelmi Minisztériumot. Arra voltunk kíváncsiak, igaz-e a hír, és hogy légterünkben érezni fogunk-e valamit az áttelepítésből.

A minisztérium annyit közölt: az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis pálya és infrastrukturális felújításának ideje alatt amennyiben szükségessé válik és döntés születik róla, a bázison található eszközöket és repülőgépeket ideiglenesen áttelepíthetik az MH Pápa Bázisrepülőtér területére. Az esetleges áttelepítés során a repülőgépek kiképzési repülései érinthetik a Győr határában húzódó kiképzési repülésekre kijelölt zárt légtereket is.

Jövőre akár az is előfordulhat, hogy több vadászrepülő száll felettünk.

 

Fotó: honvedelem.hu