Győr+
2018.12.22. 16:34

Megyei sikerek a Gyakorló Iskolában

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány a 2018-2019- es tanévben kétfordulós megyei matematikaversenyt hirdetett, melyre a győri Gyakorló Iskola alsó tagozatos tanulói közül 3. és 4. évfolyamon jelentkeztek.

A verseny célja hogy lehetőséget biztosítsanak a diákoknak arra, hogy összemérhessék matematikai tudásukat a velük egy megyében tanulókkal. Az első fordulót mindenki a saját iskolájában bonyolította le, majd a továbbjutott diákok a 2. forduló feladatit a Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolájában írták meg. Az eredményhirdetés szintén ebben az intézményben volt december 17-én 15:30-kor. A versenyen szereplő gyermekek meghívás alapján vehették át megérdemelt jutalmukat a kiemelkedő teljesítményükért. A legeredményesebb felkészítő tanárokat szintén díjazásban részesítették.

A Gyakorló Iskolában a következő gyermekek értek el kiemelkedő eredményt:

4. évfolyamon Pirger Olivér 3. hely, Csudai Zsófia Blanka 4. hely, Kovács Luca 6. helyezést ért el. Felkészítő tanáruk Rumi Barbara tanító.

3. évfolyamon Petz Dániel 3. helyezés. Felkészítő tanára Somosfalviné Fehér Gabriella tanító.