Győr+
2018.12.22. 16:58

Egyhónapnyi szeretet az Öt Templom utcájában

Évek óta hagyomány, hogy az Öt Templom Advent programjaival közösen várják a fény születését decemberben az újvárosi templomok gyülekezetei.

 

Szeretettel, meghittséggel és közös élményekkel teli időszak végéhez közelednek a karácsonyi csoda beteljesedésével az öt templom utcájában. November végén, dr. Somogyi Tivadar alpolgármester és Jossy Amrani, Izrael Állam magyarországi nagykövetének köszöntőjével kezdődött idén az Öt Templom Advent.

A hanuka és az advent közös ünnepi időszakában számos koncerttel, színházi előadással és a gyülekezetek ünnepi alkalmaival telt szinte minden este. Köztük olyan kuriózumokkal, mint a Makám Sík Sándor-estje, a Moszkvai Patriarchátus Ortodox Kórusa, vagy a magyar költők verseit felvonultató ENEMVÉ. Itt debütált vidéken a Szent Efrém Férfikar Orientale Lumen koncertsorozata, és indult el idén a győri Zsidó és Izraeli Filmnapok. A színházkedvelők Farkas Franciska, Kamarás Iván, Fenyő Iván, Csákányi Eszter és Földesi Eszter játékát élvezhették.

A Győri Zsidó Hitközség hanuka ünnepét idén a hagyományos gyertyagyújtáson túl a zsinagóga új díszkivilágításának felavatása tette emlékezetessé. Ahogy dr. Fekete Dávid alpolgármester köszöntőjében elmondta, mostantól mind az öt újvárosi templom fénybe borul esténként, ezzel is kiemelve Győr különleges, európai szinten is egyedülálló adottságát.

Az öt templom utcájának keresztény gyülekezetei a karácsonyi ünnep alatt is várnak mindenkit, vallási hovatartozástól függetlenül! (x)