GYAC-os atléták és judósok a dobogón

Győr+
2019.03.05. 13:03

A GYAC atlétái számára lezárult a fedett pályás szezon február utolsó hétvégéjén, amikor az ifjúsági és junior versenyzők küzdhettek meg a korosztályos országos bajnoki címekért.

A fiatal tehetségek közül Pintér-Horváth Mátyás, Erdélyi Katinka, Marx Balázs, Sipos Rajmund, Zatykó Luca és Baumgartner Vivien érte el fedett pályás viadalokon a legnagyobb sikereket.

„Jelenleg csaknem kétszázötvenen atletizálnak a GYAC színeiben, közel nyolcvanan érkeztek egyesületünkhöz szeptember óta, és bízunk benne, hogy a létszámnövekedés nem áll meg. A fedett pályás szezonnal elégedett vagyok, versenyzőink nagyobb része egyéni csúccsal zárta az év elejét. Nagy öröm számomra, hogy közép- és hosszútávfutóink sikerei mellett döntős helyezések születtek sprint és dobó szakágban is. Edzőink közül kiemelem Hollósi László munkáját, a legtöbb érmes versenyző az ő csoportjaiból került ki, Szalóki Richárd tanítványa pedig országos bajnoki címet ért el. Március 4-én bemutatkozik a futóklubunk, ahol szeretettel várjuk a futást kedvelőket, heti három alkalommal” – mondta Kiss Dániel, a GYAC atlétáinak vezetőedzője.

A klub cselgáncsozói sikeresen szerepeltek a Siklóson rendezett ifjúsági magyar bajnokságon, ahol összesen 311 versenyző indult. A GYAC-osok közül Gombás Bálint és Farkas Szilvia aranyérmet, Vikol András bronzérmet szerzett. A felnőtt országos rangsorversenyen Vida András első, Gombás Bálint és Farkas Szilvia második, Vikol András és Herman Benedek ötödik helyen végzett.

Gy.P.