03.21. Dadogó szimfónia


Grecsó Zoltán új előadása, a Dadogó Szimfónia, melyet március 21-én 19 órától mutatnak be a Vaskakas Művészeti Központban.

Hirdetés

Grecsó Zoltán új előadása, a Dadogó Szimfónia Esterházy Péter Oratorium Balbulum című drámájának érzéki olvasata, amely elénk tárja múlt és jövő összegabalyodott szálait. A koreográfia egy paradoxonra épül: a dadogó prófécia nem előzi meg időben az emberiséget, hiszen mire a jövendölés kinyilatkoztatásra kerül, az már be is következett. Akkor mi értelme lehet egy megkésett próféciának? Talán maga a tudat, hogy minden megjósolható?

Koreográfus-rendező: Grecsó Zoltán

Látvány: Karcis Gábor

Zene: Adrian Newgent

Jelmez: Zelenka Nóra

Dramaturg: Dózsa Erzsébet

Asszisztens: Barok Andrea

Külön köszönet: Bagi Anna, Dömölky Dániel, Mikó Dávid, Tóth Réka Ágnes, Zsalakovics Anikó

Ziggurat Projekt: Légszükséglet

A merülés ambivalens természetében egyszerre van jelen a teljes kiszakadás, ugyanakkor egyfajta elemi kapcsolódás is önmagunkhoz és környezetünkhöz. E sportként kezelt különös élmény során a víz alatt eltöltött idő szubjektív érzékelése egy időtlen utazás érzetét kelti. A Légszükséglet című összművészeti darab egy olyan térbe invitálja belépőit, melyben mozgás, interaktív technológia, vizualitás és hang épít fel egy szinte már folyékonynak tűnő érzékeny világot. Ennek megteremtésében a nemzetközi alkotócsapat külön hangsúlyt fektet tánc és a digitális művészetek kapcsolatára, melynek kutatását a koreográfus, Sarlós Flóra Eszter a Paris 8 Egyetem nemzetközi művészeti alkotás mester szakán kezdte meg.

Az előadás inspirációját adó sport lényege, hogy egyetlen levegővel, oxigénpalack nélkül merülünk a víz alá – a műfaj talán Luc Besson A nagy kékség című filmjéből lehet ismerős.

Előadók, alkotótársak: Bot Ádám, Kovács Emese, Alexandra Mireková (SK), Barbara Rusnáková (SK)

Vizuális és interaktív design: Michal Mitro és Luboš Zbranek (The Manifesto, CZ)

Zene: Horváth Ádám Márton

Mentor: Gál Eszter

Koreográfia: Sarlós Flóra Eszter

Kommunikációs munkatárs: Kovács Brigitta

további programok
2024-08-12

Könyvklub: Parti Nagy Lajos művei

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér programja.

részletek