Eper, tejszín, mascarpone, fehér csoki – már e szavak hallatán is összefut a nyál az ember szájában. Főleg, ha még ezeket ügyesen kombináljuk és egy remek tavaszi pohárkrémet készítünk belőlük, teljes lesz a boldogság.
Ahogy érkeznek majd a friss gyümölcsök, különböző variációkban is elkészíthetjük. Remekül fog működni málnával, ribizlivel, sárgabarackkal is.
Epres pohárkrém a la Koksza
400 g tejszín vagy Hulala
1 db tojássárgája
1 db felvert tojásfehérje
120 g fehér csokoládé
0,04 l almalé
20 gr / 3-4 db lapzselatin
1 ek. porcukor
1 ek. vaj
10 darab eper kockázva
2 ek. mascarpone
2 ek. porcukor
A tojássárgáját vízgőz felett a vajjal habosra keverjük, 1 kanál porcukrot teszünk bele.
Közben felolvasztjuk mikrohullámú sütőben vagy vízgőz felett a fehér csokit. A felolvasztott csokit összekeverjük a tojássárgájás vajjal. Hozzáadjuk a hideg vízbe áztatott zselatinlapokat és mehet bele az almalé. Kézi robotgéppel krém állagúra keverjük. Felverjük a tejszínt és a felvert tojásfehérjével együtt óvatosan a krémhez adjuk. A végén kerül bele a mascarpone és a 2 kanál porcukor a felkockázott eper társaságában. Habzsákból pohárba nyomjuk, 2 órát hűtőben pihentetjük.