Közösségi Szolgálat Börze

Prevenciós szakemberekkel találkozhattak

Fotó: police.hu
police.hu
2019.11.23. 18:11

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai a Győri Tankerületi központ meghívására vettek részt a rendezvényen.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Polgári Védelmi Szövetség szervezésében november 22-én tartották meg az Iskolai Közösségi Szolgálatot népszerűsítő rendezvényt Győrben, az Olimpiai Sportparkban.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának és a Győri Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai, a Győri Tankerületi központ meghívásának eleget téve ragadták meg a lehetőséget, amellyel a program keretében közvetlenül mutathatták be az érdeklődő diákoknak, hogy a rendőrség milyen lehetőségeket nyújt a közösségi szolgálat teljesítésére.

A köznevelési törvény szerint ugyanis a középiskolásoknak az érettségi vizsga előtt 50 óra közösségi szolgálatot kell teljesíteniük.

Közösségi szolgálat a szociális, környezetvédelmi, a tanuló helyi közösségének javát szolgáló, szervezett keretek között folytatott, anyagi érdektől független, egyéni vagy csoportos tevékenység és annak pedagógiai feldolgozása.

Kapcsolódó témák: #rendőrség |