Halászléfőző Fesztivál sok muzsikával

J. Kovács Andrea Fotó: MekliZ Fotó/Kasza Fruzsina
2024.05.01. 15:41

Vidám muzsikaszó és jó illatok várták a gyirmóti majálisra érkezőket, ahol tizenkettedik alkalommal szerveztek halászléfőző versenyt és fesztivált.

Szabó Jenő képviselő a Győr Plusz Média érdeklődésére válaszolva úgy fogalmazott:

”Az eddigiekhez hasonlóan most is nagy volt az érdeklődés, nemcsak a helyiek jöttek ki, hanem érkeznek Győrből és a szomszédos településekről. Huszonnégy csapat nevezett be a főzőversenybe, vannak közöttük baráti társaságok, munkahelyi kollektívák. Tizenegy órakor már minden kondérban rotyogott a halászlé. Az sem maradt éhen, aki nem szereti a halat, nekik lángos és virsli készült. A délelőtt a gyermekprogramoké volt, lovaskocsikázás, pónilovagoltatás, légvárak és körhinta várták az apróságokat. A felnőtteket először Kulcsár Béla köszöntötte harmonikaszóval, majd magyar nóta következett. Lukács Tímea, valamint Németh Rudolf és zenekara felkeresték a főzőcsapatokat és mindenkinek elhúzták a nótáját. Volt még citeramuzsika, majd a somlói borlovagok avatási ceremóniájára került sor. Három órától a Hoppáré zenekar adott koncertet, végül pedig retró zenékkel zártuk a napot.”

Pomichal István hattagú csapatával a felvidéki Fél községből már negyedszer vett részt a versenyen. Az ő főztjük ötféle halból készül, ponty, amur, harcsa, kárász és egy kevés keszeg került az üstbe, hiszen annál finomabb a halászlé, minél többféle halból készül. A féliek saját készítésű, kemencében sült, kovászos kenyeret kínáltak hozzá.

Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, melynek egyik tagja dr. Dézsi Csaba András polgármester.

„Sokféle jó halászlé van, mindegyiknek más az ízvilága és ez a legjobb benne. Gyirmótra nagyon szeretek ilyenkor kijönni, hiszen a finom ételek mellett igazi majális hangulat van és fantasztikus emberekkel lehet találkozni. Jószándékú, vidám emberekkel beszélgetni pedig remek dolog, kicsit olyan, mint hazatérni.” – mondta a város első embere.

Galéria: MekliZ Fotó/Kasza Fruzsina

TV-s szerkesztő: J. Kovács Andrea, Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #gyirmót | #Győr | #halászléfőző verseny | #híradó |