Lemezjátszózz Ivánékkal Győrben!

Győr+
2019.03.07. 16:41

Március 22-én jelenik meg az Ivan amp; The Parazol legújabb stúdióalbuma, ám néhány nappal a premier előtt a győri közönség meghallgathatja a negyedik korongot a Rómer házban, egészen pontosan március 19-én. Ennek kapcsán Vitáris Ivánt, a csapat énekesét kérdeztük.

Zajlik az élet a 2010-ben alakult együttes háza táján, és nem csak azért mert hamarosan berobban az „Exotic Post Traumatic”, vagyis a negyedik stúdióalbum, amit nem mellesleg Los Angelesben vettek fel a fiúk. Nem volt egyszerű a dolguk, hiszen alapító basszusgitárosuk Tarnai János betegsége miatt két éve nem tud a csapattal játszani, ezt a traumát pedig az albumon keresztül próbálják feldolgozni. „Ez a szomorú tény negatívan, de egyúttal pozitívan is rányomta a bélyegét az új lemezre. Mégis azt gondolom, hogy az anyag hangzásában és felfogásában egy óriási előrelépés lesz az eddigiekhez képest. Az új albumon egyébként Deli Soma segített ki bennünket” – nyilatkozta rádiónknak Vitáris Iván.

Az énekes elárulta, hogy voltak korábban ötleteik arra vonatkozóan, hogy hogyan fűszerezzék muzsikáikat, ez most, az amerikai stúdióban ért be igazán. „Az ember ha a maximumot akarja kihozni magából akkor a világszínvonalra törekszik. Ez elsősorban saját magunk számára volt elvárás, úgy érzem nincs miért szégyenkeznünk. Ez a mi ízlésünk, ez a mi világunk. A negyedik albummal gyakorlatilag egy új történet íródott a zenekar életében, ennek keressük majd a korlátait és lehetőségeit” – fogalmazott a formáció frontembere.

A “When I was 17” című sláger az új album előfutára

Mint kiderült az Exotic Post Traumatic nem csak hazánkban, de Európában és egy amerikai turnén is bemutatkozik majd. „Igyekszünk minél több helyen fellépni, és nem titok, hogy ebben rengeteg energiát fektetünk, mind anyagilag, mind fizikailag” – hangsúlyozta Vitáris Iván. És ha már fellépés, a győri mindenképpen egy különleges alkalom lesz, beszélgetésünk során az is kiderült, miért. „A Rómerben bakelitről végigmegy az egész album és aztán meg is beszéljük a dalok konkrét jelentését értelmezését, érzéseit, és azt, hogyan vettük fel a lemezt. Úgyhogy gyertek, várunk mindenkit szeretettel március 19-én Győrben.”


Hallgasd vissza a teljes interjút!


Gy.P.
Fotó: RómerKvelle