Magas az egy négyzetméterre jutó rocklegendák száma a Motorostalálkozón

Venesz Klaudia Fotó: O. Jakócs Péter
2024.05.11. 11:14

Győrújbarát és környéke a kétkerekű gépszörnyektől zajos – kezdetét vette a XXI. Jótékonysági Motoros Találkozó és Rockfesztivál. A pénteki napon legendák ragadtak mikrofont.

Szerdán még csak hangolódtak, csütörtökön koncertekkel melegítettek a motorosok a jótékonysági találkozóra.

A motorbőgést pénteken a színpadról érkező hangok nyomták el – először a Dogs és a Falcon Project durrantotta be a Győrújbaráti Gyermektábor színpadjait, az alapjáratot már a Várakozni Tilos adta, a gumik viszont az igazi rocklegendák érkezésével füstöltek el.

A Rudán Joe Band olyan nagynevű előadókkal fokozta a hangulatot, mint Vikidál Gyula, Kalapács József, Varga Miklós, Nagy Feró és Vadkerti Imre. Az ő klasszikusaikra tombolt a közönség, majd a Zorall és a Blues Company együttesek hajnalig tartó bulija után tértek nyugovóra a táborlakók.

Motoros Találkozó OJP

Szombaton a visszafogottabb hangulatot a rockabilly stílusa adja, de a Nagyszínpadon az Auróra forrósítja a hangulatot, érkezik a Lord és a Road zenekar is – a közönség biztosan együtt énekelheti a Vándort vagy a Világcsavargót az együttesekkel.

A legnagyobb érdeklődést évről évre a város utcáin áthasító, szombati felvonulás övezi. A 14 órakor induló konvojban az endurosok, chopperesek, túramotorosok és robogósok durrogtatják a kipufogókat. A szokásos útvonalon haladva, a tábortól az ETO Parkig vonulnak, majd a 83-as úton, Ménfőcsanakon áthaladva érnek vissza a bázisra. A felvonulás útvonala elérhető a hivatkozásra kattintva.

Motoros Találkozó OJP

Az aszfalt mellett a hangulat is garantáltan forró lesz. A pénteki napról készült fotókat mutatjuk galériánkban!