Győri győzelem a zöld-fehér rangadón

Pulai Sarolta Fotó: O. Jakócs Péter
2024.05.11. 19:25

A 110. ETO-Fradi igazi parázs küzdelmet és hangulatot hozott a K&H női kézilabda liga soron következő fordulójában. A hazai Győri Audi ETO KC az ősi rivális Ferencváros együttesét fogadta az Audi Aréna Győrben. A végig szoros mérkőzésen végül két gólos, 32-30-as győri győzelem született.

Rangadóhoz mérten felfokozott hangulat uralkodott a pályán és a lelátón is, ahol több mint ötezer szurkoló biztatta a csapatokat. Az első gyors gól a győri lányok nevéhez fűződött, de gyorsan jött a vendég válasz.  A gólok fej-fej mellett estek a találkozón, és igaz három góllal is el tudott lépni ellenfelétől az ETO, de a 12. percben újra kiegyenlített a fővárosi együttes (7-7). A játékrész utolsó tízpercére fordulva továbbra is döntetlen állt az eredményjelzőn (11-11). A félidő pedig 16-15-ös győri vezetéssel zárult.

A második harminc perc elején ledolgozta egy gólos hátrányát a Ferencváros, és a negyvenedik percben továbbra is 20-20-as egyenlő volt az állás. Kemény védekezésről tett tanúbizonyságot a találkozó, hiszen a negyvenhatodik percben mindkét csapat 23-23 lőtt gólnál tartott. A végjáték igazi izgalmakat hozott, hiszen egyik csapat sem tudott elszakadni a másiktól. Az utolsó másodpercek még izgalmakat tartogattak, de végül 32-30-as győri siker született a találkozón.

A hazaiak vezetőedzője Per Johansson így értékelte a mérkőzést: „Először is gratulálok a Ferencváros együttesének a mai mérkőzéshez és bajnoki címhez. A támadásban nagyon jól játszott az ellenfelünk. Sok technikai hiba volt a játékunkban, így nem sikerült jobban megállítani a Ferencvárost. Szerettünk volna hét gólig jutni, de ez nem sikerült. Nagy volt a küzdelmünk a védekezésben, de nem tudtuk megakasztani a támadásukat” – zárta a szakvezető.

A hat gólig jutó Ana Gros azt mondta, kemény mérkőzést játszottak a mai napon. „Gratulálok a Fradinak a kemény mérkőzéshez. Jó volt a kezdésünk, agresszívan védekeztünk főleg az első félidőben. A második harminc percben sok volt a technikai hiba a játékunkban”

Galéria: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó témák: #kézilabda | #sport |