Az elmúlt 35 év legnagyobb családtámogatási programja a CSOK Plusz

Győr+ Illusztráció: Pixabay
2024.05.12. 10:53

Idén január 1-jétől érhető el a bankoknál az akár 15, 30, illetve 50 milliós CSOK Plusz hitel, amelyet a magyar kormány kamattámogatással és részleges tartozás-elengedéssel is kombinált. A CSOK Plusz egy, kettő, de akár három gyermek vállalásával is igényelhető, településtípustól vagy az ingatlan korától függetlenül. 2024-ben a 41 év alatti feleséggel bíró, valamint a már babát váró házaspárok kaphatják meg, és akár a falusi CSOK-kal, illetve a babaváró hitellel együtt is igénybe vehető.

2024 januárjától elindult a CSOK Plusz, amely egy nagyon kedvező kamatozású (3%), és legfeljebb 50 milliós összegű lakáshitelből áll, valamint a különböző támogatásokból. Ebből az összegből 10-10 millió forintot el is enged a kormány a második és a harmadik gyermek vállalása után. A CSOK Plusz ráadásul bármely, szabadon választott hitelintézetnél elérhető, a magyar állam ugyanis nem határozta meg, mely bankokon keresztül veheti igénybe azt a lakosság.

Győr szociális területekért is felelős alpolgármestere, dr. Laczkovits-Takács Tímea úgy véli: ezek az intézkedések jól mutatják, hogy a Fidesz–KDNP és a magyar kormány elkötelezett a magyar családok mellett, és kiemelten kezeli az otthonteremtési lehetőségek biztosítását. „2023 végéig több mint 233 ezer család vette igénybe a CSOK-ot, 754 milliárd forint értékben. Ez az összeg közvetlenül a magyar családokhoz jutott, őket támogatta” – részletezte az alpolgármester.

Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere kiemelte: a város életében különösen fontosak az ilyen jellegű támogatások, hiszen Győr több területen is az ország egyik vezető városa, és rendkívül vonzó lakhelynek számít. „Az ország minden területéről érkeznek hozzánk olyanok, akik itt szeretnének dolgozni, élni, hozzátenni Győr sikeréhez, ebben pedig a kormány és a városunk is támogatást nyújt nekik” – foglalta össze a város vezetője.

Vitályos Eszter a május 9-ei kormányinfón arról beszélt, hogy a CSOK Pluszt nagy érdeklődés övezi, eddig 83 milliárd forintnyi igény érkezett, és több mint 3.000 család érdeklődött. „Több mint 1400 család kapott támogatást április végéig 30 milliárd forint értékben. Az otthonfelújítási programot június 3-tól lehet majd igényelni – mondta a kormányszóvivő.

Kapcsolódó témák: #CSOK Plusz | #támogatás |