Nagyszerű fordítás, újabb fontos előrelépés

Győr+ Fotó: ETO FC
2024.05.12. 19:38

A Merkantil Bank Liga 32. fordulójában a Kazincbarcika otthonában lépett pályára az ETO FC, ahol a hazaiak kétgólos előnyben is voltak már, ám a zöld-fehéreknek sikerült felállniuk és megfordították a meccset.

Kolorcity Kazincbarcika SC – ETO FC Győr 2-3 (2-1)
Kazincbarcika, Kolorcity Aréna. V.: Pintér Cs. (Ország, Nagy V.)

Kazincbarcika: Tóth B. – Ternován, Szekszárdi, Heil, Süttő, Vincze D. (Papp M. 65’), Kártik, Csilus, Pekár, Pinte (Szabó B. 78’), Pethő (Kurdics 50’). Vezetőedző: Csábi József. 

ETO: Gyurákovics – Vera, Szépe, Vianna (Szujó 46’), Csontos, Bánáti, Anton, Boschilia (Diarra 73’), Bumba, Skvarka (Kiss M. 90+1’), Lukics (Farkas B. 65’). Vezetőedző: Borbély Balázs.

Gsz.: Pethő (12’), Gyurákovics-öngól (16’) ill. Bumba (41’, 85’), Szépe (57’).

A mérkőzés első lehetősége előttük adódott, Vianna futott el a baloldalon, beadását azonban Tóth B. összeszedte az ötösön belül. A 12. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat. Pethő lépett ki a leshatáron, majd átemelte a labdát Gyurákovics felett, ami így a hálóban kötött ki 1-0. Négy perccel később megduplázta az előnyét a Barcika. Pekár lövése a kapufáról Gyurákovics hátára pattant, ami így a kapunkba jutott 2-0. A 23. percben szép játék végén Vianna adott középre, ahol Boschilia érkezett és a felső lécre bombázott. A 30. percben ismét Boschilia volt a főszereplő, kapásból lőtt kapura egy beadást, ám ezúttal a kapus védett.

Két perccel később labdát veszítettek a kapu előterében, Pinte ugrott ki, lövése után Gyurákovits lábbal védett nagyot. A 41. percben egy felszabadítás után Bumba lőtte vissza kapásból a labdát, ami a bal felsőben kötött ki 2-1. Az első félidő utolsó percében Pinte fejese ment el keresztbe a kapunk előtt. Az 57. percben Boschiliától nem tudták elvenni a labdát, távoli bombáját Tóth B. védte. Az 57. percben jött az egyenlítés! Egy balról belőtt labdát Szépe csúsztatott a hálóba 2-2. Öt perccel később egy visszagurított labdát Csontos bombázott a kapu mellé. A 65. percben gyönyörű játék után Bánáti szaladt végig a jobboldalon, lövése kevéssel tévesztett célt. A 71. percben Kurdics próbálkozott közelről, lövésébe Vera lépett bele, ami így szögletre vágódott. Tíz perccel később Diarra próbálta ziccerbe hozni Bumbát, ám passza pontatlan volt, így a hazai kapus menteni tudott. A 85. percben Diarra adott be, a hosszún érkező Bumba egy átvétel után higgadtan lőtt a hálóba 2-3!

Borbély Balázs: „A meccs előtti edzésen történt egy sajnálatos sérülés, ami miatt a védelmünkön változtatni kellett. Ez sajnos az elején meg is látszott, nem volt meg az összhang, ami miatt kétgólos hátrányba kerültünk. Ezután mindkét csapatnak megvoltak a helyzetei, jó meccs alakult ki. A szünetben változtattunk, ami jó hatással volt ránk, a cserék új energiát hoztak, és átvettük az irányítást. Izgalmas mérkőzést játszottunk, gratulálok az ellenfelünknek is, de ma nekünk volt szerencsénk”.

Forrás: ETO FC Győr

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #sport |