A Civilek Győrért szerint Győrnek biztonságos és kiszámítható jövő kell

Győr+
2024.05.13. 14:45

Közleményt adott ki a Civilek Győrért Egyesület. A szervezet több jelenlegi képviselő indítása mellett minden kerületben indul a június 9-ei választáson. Polgármesterjelöltük Kovács László szerint a sok jelölt súlyos tünet.

„A Civilek Győrért Egyesület polgármesterjelöltjeként úgy gondolom, hogy a rekordszámú pártpolitikai jelölt az önkormányzati választáson egy súlyos tünet. Lehetne egy egészséges demokrácia működésének is a jele, de nem az. A győri politikai elit válságát mutatja, hogy mind a jobb, mind a baloldalon egymással kiszorítósdit játszó személyek vívják harcukat. A fideszes polgármesterre ráindul a korábbi polgármester, a baloldalon az előválasztási komédia után, az MSZP haláltusájában még elindít – egy magát függetlennek hazudó – LMP-st a DK vezetője ellen. Ha nem döntünk felelősen június 9-én, ezek a személyek fogják adni a felálló közgyűlés javát. Ne legyenek illúzióink! Az egymás elleni harcukat akkor is folytatni fogják, amikor már a város jövőjéért kellene dolgozniuk” – írja közleményében a Civilek Győrért Egyesület, a közleményt pedig Kovács László, jelenlegi önkormányzati képviselő, az egyesület polgármester-jelöltje jegyzi.

„Ezúton kérek minden józanul gondolkodó, felelős győri polgárt, hogy június 9-én megfontolt döntést hozzon! A pártpolitikusok mellé civil kontroll kell, ezt kívánja a város érdeke. Ígérjük, hogy a Civilek Győrért Egyesület jelöltjeit támogatva a stabilitás, a biztonság és kiszámíthatóság fog visszatérni a győriek életébe.

Kevesebb botrány, több Győr!” – zárul a közlemény.