Fogathajtó verseny és kézműves vásár lesz Börcsön


2024-05-19
ingyenes program
Izgalmas programkavalkáddal várják a környéken élőket május 19-én, Börcsön.
Hirdetés

Négy év kihagyás után újra megtelik élettel a börcsi lovaspálya, hiszen vasárnap fogathajtó versenyt rendeznek a településen, ami egyben a vármegyei bajnoki forduló és országos minősítő megmérettetés is lesz öt kategóriában. Emellett második alkalommal tartják meg a “Pannónia Kincse” Termelői Piacot és Kézműves Vásárt.

„Azt gondolom, hogy a Börcsi Fogathajtó Verseny hallatán, nagyon sok környékbeli embernek megdobban a szíve. Örömmel fogadtuk, amikor Takács Attila, a verseny főszervezője felkeresett bennünket, hogy 4 év kihagyás után folytatná a versenyek megszervezését. Egy több mint 15 éves múlttal rendelkező rendezvényről beszélünk, ami az évek alatt méltán vált elismert versennyé” –emelte ki Sándorné Giczi Klára, a börcsi önkormányzat részéről.

Ugyan még nincs 15 éves hagyománya, de már másodszor rendezik meg a „Pannonia Kincse” Termelői Piacot és Kézműves Vásárt, ami rendkívül népszerű a környéken élők körében. „Büszkék vagyunk arra, hogy ismét sikerült megszervezni a piacot. A börcsi önkormányzattal való együttműködésünk új dimenziókat nyitott a vásáraink tekintetében, egymást erősítve és támogatva egy igazán színvonalas eseményt tudunk a községben megrendezni immár évente két alkalommal. Idén már megújult arculattal és meglepetésekkel várunk minden kedves látogatót! Egyesületünk kiemelt feladatának tekinti a termelők és kézművesek segítését és támogatását, ennek kapcsán egy több lépcsős projekten dolgozunk a Széchenyi István Egyetemmel együttműködve. Azt gondolom, hogy a börcsi vásáraink a térség legszínvonalasabb vásárai közé tartoznak” – mondta Németh Tamás PKLE munkaszervezet vezetője.

Kiegészítő programokkal is készülnek a szervezők: pónilovaglás, népi gyermekjátszótér, ugrálóvár, gasztro utca és tombolasorsolás is lesz. Kezdés: május 19. vasárnap 12 óra!

Az esemény linkje: facebook.com

Kapcsolódó témák: #Börcs |#fogathajtás |#kézműves vásár |
további programok
2024-07-27

Tekerj a zöldbe!

Gasztrotúra a Szigetközben.

részletek

Baleset lassítja a forgalmat az M1-esen

Háromrésztvevős karambolt történt az M1-es autópályán, Hegyeshalom felé, Bicske térségénél.

részletek