Lokálpatrióta lobogó: siessen, még regisztrálhat Győr-zászlóért!

P. Csapucha Adrienn Fotó: Marcali Gábor
2024.05.16. 14:02

A LED-osztás és a Győr750-es pénzérme igénylése mellett újabb nagyszerű kezdeményezést hirdetett az önkormányzat. Ezúttal Győr-zászlókért regisztrálhatnak a győriek, így is erősítve a lokálpatriotizmust a városban. Eddig százan vették át a különleges lobogót, de továbbra is várják azok jelentkezését, akik ingyenesen szeretnének hozzájutni a díszes, címeres jelképhez.

A szeles időjárás ellenére sokan érkeztek csütörtökön a városháza előtti téren felállított sátorhoz, itt vehették át a felhívásra már regisztrált győriek az egyedi zászlót. A kilátogatók szívesen beszélgettek dr. Dézsi Csaba Andrással, és elismerően nyilatkoztak az új lehetőségről.

„Mikor külföldön járunk mindig látjuk a nemzeti és a városi lobogókkal feldíszített házakat. Ezt nagyon hiányoltuk, így nagyon örültünk, hogy a győri önkormányzat is életre hívta ezt a kezdeményezést. A szimbólumainkat használni kell, nálunk Szabadhegyen az otthonunkban egy nagyon szép, erdélyi tartóba helyezzük majd el a zászlót, természetesen a nemzeti lobogónk mellé” – mondta a Győr+ Médiának Komárominé Németh Gyöngyi.

„Nagyon fontos az, hogy akik Győrben élnek azok szeressék Győrt. Ha elmegy valaki Amerikába akkor az egy teljesen természetes dolog, hogy a közintézményeken, a házakon kint van az amerikai zászló. Városunkban a lokálpatriotizmust erősíti az, ha lehetőségük van az érdeklődőknek, hogy Győr város jelképét, annak zászlaját kitegyék a házukra. Ez nem az első ilyen akciónk, 2022-ben is volt már egy ilyen felhívásunk, mindenkit arra motiválok, hogy vegyék át a lobogót, amit ezúttal is ingyen biztosítunk. Ez díszíti a várost, s mikor ránézünk jó érzéseket kelt bennünk” – fogalmazott a polgármester a csütörtöki zászlóátadáson.

Eddig százan vették át a címeres lobogót, de még közel 400 zászló áll az önkormányzat rendelkezésére, sőt a városvezető a Győr+ Médiának elmondta, hogy amennyiben igény mutatkozik rá, úgy természetesen készítettnek még a különleges jelképekből.

„Ez a zászló megint csak Győr lelkiségéhez tesz hozzá. Számos kezdeményezésünk volt az elmúlt időszakban, mely ugyancsak azt a célt szolgálta, hogy az itt élők megismerjék a városukat olyan szemszögből, amilyenből korábban nem biztos, hogy látták, vagy esetleg nem hallottak bizonyos történelmi eseményekről, legendákról. Az iskolákat is próbáljuk bevonni az akciókba, és szerencsére ebben a pedagógusok is partnerek” – idézte fel a korábbi eseményeket dr. Dézsi Csaba András.

Csütörtök délután 15 és 17 óra között a városháza előtt, regisztráció nélkül bárki átveheti a Győr-zászlót, további igénylésre ide kattintva van lehetőség.

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka