Ismét remekeltek a győri tűzoltók

Győr+ Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
2024.05.16. 14:32

Kiváló felkészültséggel végzik a győri tűzoltók a munkájukat. Nap mint nap helytállnak a terepen, de a szakmai versenyeken is kiválóan teljesítenek.

A IV. Ügyeleti Szakmai versenyt rendezték meg Balatonföldváron, a Jogar Továbbképző Központban. A megmérettetésen extrém helyzeteket és valóságos forgatókönyvek alapján összeállított szituációkat kellett feldolgozniuk az ügyeleteseknek.

A beavatkozások láthatatlan láncszemei, azaz a háttérből koordináló műveletirányítók feladatköre összetett és nagy felelősséggel jár még akkor is, ha a szakemberek „csak” a monitoron keresztül figyelhetik az eseményeket.

A verseny során a vármegyei és fővárosi delegáltak egy kijelölt, berendezett ügyeleti helyiség munkaállomásán dolgoztak, komplex káreseti összefoglaló alapján kellett meghatározniuk a műveletek sorrendjét. Közben újabb és újabb, a szituációt terelő, azonnali reagálást igénylő feladatokat kaptak.

A szakmai felügyelők szigorú szempontok alapján értékelték a csapatok minden egyes lépését, a külső és belső kommunikáció, az időfelhasználás, a riasztások szervezése, valamint a dokumentálás is szabályozott, ezáltal mérhető értékeket képviselt.

Győr-Moson-Sopron Vármegye csapata 1. helyezést ért el, ügyeletvezető kategóriában egyéni 1. helyezett lett Szüts Tamás tűzoltó őrnagy, ügyeletvezető, műveletirányító kategóriában egyéni 1. helyezett lett Jorsits Tamás tűzoltó zászlós, műveletirányító, a 3. helyezést pedig Fekete Szabolcs tűzoltó zászlós, műveletirányító érte el. A csapat vezetője Pákai László tűzoltó alezredes, főügyeleti osztályvezető volt.

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kapcsolódó témák: #Győr | #Katasztrófavédelmi Igazgatóság |