Skvarka a sorsdöntő mérkőzésekről

Győr+ Fotó: eto.hu
2024.05.17. 06:46

Komoly összecsapások előtt áll a Győri ETO FC. Az elmúlt időszakról, az új edzőről, de a Vasas elleni mérkőzésről is beszélt az együttes csapatkapitánya Michal Skvarka.

Hogy értékelnéd az elmúlt 3 meccset, ahol a csapat 9 pont mellett 11 gólt is szerzett?

Mindenképp pozitívan értékelem, már ha csak a győzelmeket és a sok szerzett gólt nézzük, emellett a játékunk is meggyőző volt. A csapat napról-napra keményen dolgozik, ami szerencsére az utóbbi időszakban a pályán is visszaköszön. Azt érzem, hogy jelenleg a csapat körül rengeteg a pozitív energia!

Az előző fordulóban viszonylag gyorsan kétgólos hátrányba kerültetek. Mit éreztél 2-0-nál Kazincbarcikán?

Egyáltalán nem éreztem kétségbeesést a csapaton, azt láttam a társaim arcán, képesek vagyunk rá, hogy megfordítsuk a mérkőzést, ami szerencsére sikerült is, egytől egyig mindenki beletette a maga részét a győzelembe. Úgy gondolom, az, hogy fel tudtunk állni kétgólos hátrányból idegenben, a csapat erejét bizonyítja, és azt, hogy bármire képesek vagyunk.

Milyen a hangulat jelenleg az öltözőben?

Nagyon jó a hangulat a csapat körül, ám mindenki tisztában van azzal, hogy mekkora jelentősége van a következő két hétnek a klub életében, és maximálisan arra fókuszál, hogy elérjük a célunkat. Az, hogy jó közösséget alkotunk, segítségünkre lesz a Vasas ellen hétfőn, majd utána Ajkán. Azt gondolom, elég jó csapat vagyunk ahhoz, hogy együtt megnyerjük ezt a két hihetetlenül fontos találkozót.

Borbély Balázs érkezésével mi változott meg a csapatnál?

Az új vezetőedző érkezése egyértelműen pozitívan hatott a társaságra. Mint általában minden edzőváltás, ez is új impulzusokat hozott az öltözőbe, amiből profitált a csapat. Minden egyes edzésen a maximumot nyújtjuk, és próbáljuk maradéktalanul végrehajtani a szakmai stáb kéréseit.

Mire számítasz a Vasas elleni sorsdöntő összecsapáson?

Tisztában vagyunk vele, hogy a szezon legfontosabb mérkőzése előtt állunk, amit természetesen szeretnénk megnyerni. Ettől függetlenül nem szabad, hogy ez nyomásként hasson a játékosokra. Mindenki számára kivételes összecsapás lesz! Minden futballistát az ilyen mérkőzések motiválnak a legjobban. Tiszteljük az ellenfelünket, de nem félve fogunk pályára lépni ellenük, egyértelmű célunk a három pont begyűjtése! Hazai környezetben lépünk pályára, ahol lesz mögöttünk egy nagyszerű szurkolótábor, ők biztosan óriási segítség lesznek számunkra.  

Óriási az érdeklődés a hétfői találkozóra. Csapatkapitányként mit üzennél a szurkolóknak?

Köszönjük azt a támogatást, amit az eddigi meccseinken nyújtottak nekünk! Ez mindig sokat segített nekünk a szezon során. Minden egyes szurkoló nagyon fontos számunkra, bízom benne, hogy az utolsó két meccsen együtt írunk történelmet, és nyitunk egy új fejezetet a klub életében!

Forrás: Győri ETO FC

Kapcsolódó témák: #foci | #Győri ETO FC | #labdarúgás |