Népszerű volt a sporthét

Egyre többen sportolnak a Rába ETO SE szakosztályaiban

Fodor László Fotó: Ács Tamás
2024.05.21. 10:26

A Sportért Felelős Államtitkárság felhívására testmozgást népszerűsítő programokat hirdettek országszerte a magyar sport napján. A Rába ETO Győr SE-nél egy egész hetet szántak a kampányra, szakosztályaikban nyílt edzéseket tartottak.

Sikeresen zárta a sporthetet az újjáalakult ETO SE, az egész hetes sportfiesztának köszönhetően szép számmal gyarapodott az egyesület. „Természetesen nálunk is jártak érdeklődők” – kezdte Szombati-Serfőző Eszter. „Örömet láttam az arcokon, amikor a napi edzésmunkába beszálltak. Óvodáskorú gyerekekről beszélünk, akiknek abban az egy órában amellett, hogy kipróbálhatták a teniszt, még néhány alapmozgást és ütéstípust is megmutattam. Biztosan tetszett mindannyiuknak ez az ismerkedés, hiszen büszkén mondhatom, hogy ennek a nyílt edzésnek is köszönhető, hogy bővül a csapatunk” – zárta a teniszszakosztály vezetője.

„Jó pár csapattagot megkértem, hogy legyen ott velünk abban a két órában, hiszen sejtettem, hogy nagy lesz az érdeklődés” – ezt már Molnár Csaba, az erőemelő-szakosztály vezetője mondta. „Több mint tízen jöttek el és ismerkedtek meg az erőemeléssel. A Power Lifting világáról és a jelentkezők céljairól beszélgettünk először, majd belevetettük magunkat a gyakorlásba. Szerintem a program elérte a célját, hiszen négy sráccal is megkezdjük a közös munkát. Érdekesség, hogy közülük kettő a nálunk töltött idő alatt egészen a 80 kilogrammig eljutott, úgyhogy reméljük, hogy gyümölcsöző együttműködéseink lesznek” – mondta a tréner.

„A sok civil jelentkező mellett szívmelengető volt látni, hogy a már nálunk sportolók családtagjai és hozzátartozói is szép számmal kapcsolódtak be a tréningekbe” – emlékezett vissza Kovács János a sporthétre. „Az ukido- és a judoedzéseken is nagy sikert aratott egy új technológia, a Blaze Pod. Ennek az eszköznek a segítségével hatékonyabban lehet edzeni és fejleszteni a fizikai teljesítményt. Tulajdonképpen egy intelligens villogó lámparendszerről beszélünk, amelyet az edzések során lehet használni. Működése nagyon egyszerű: a felhasználók kis, kör alakú lámpákat helyeznek el a talajon vagy a falon, majd a rendszer által szabályozott módon villogtatják őket. Gyorsan kell reagálni a villogásokra, amelyek javítják a reflexeket és a reakcióidőt” – részletezte az egyesület elnöke. A judoszakosztály vezetője hozzátette: „Kollégáimmal úgy ítéljük meg, hogy érdemes volt csatlakozni ily módon a magyar sport napjához, hiszen többtucat gyermek, kamasz és felnőtt döntött úgy, hogy velünk sportol a jövőben.”

Kapcsolódó témák: #rába eto se | #sporthét |