Megújul a Borsos Miklós utcai nagy játszótér

Szigeti Sándor Fotó: Vig Norbert
2024.05.22. 13:09

Megszépül és teljesen megújul a Borsos Miklós és a Déry Tibor utcák közötti nagy játszótér Marcalvárosban. A fejlesztésről szerdán helyszíni sajtótájékoztatón számoltak be.

„Győr városa számára elsődleges az itt élők biztonsága, ezért avattunk új mentőállomást, tettük hatékonyabbá az ügyeleti rendszert és ezért újult meg a tűzoltóság épülete is. A biztonsághoz kiemelten hozzátartozik gyermekeink biztonsága, ezért fogtunk átfogó felújításokba Győr játszóterein.” – hangsúlyozta dr. Dézsi Csaba András.

„Ezt a teret, ahol most állunk, magas lakóházak veszik körül, rengetegen járnak itt át, nem csupán gyalogosan, hanem kerékpárokkal és rollerekkel is. A mai nappal egy olyan fejlesztés indul útjára, amelynek során a tér egyik felén egy körbekerített új játszótér, a másik oldalán pedig egy szépen parkosított rész lesz, úgy, hogy természetesen az áthaladási lehetőség is megmaradjon” – tette hozzá Győr polgármestere.

Rózsavölgyi László, a körzet önkormányzati képviselője aláhúzta: Marcalváros abban a szerencsés helyzetben van, hogy sok a fiatal család, ez ugyanakkor feladatokkal is jár:

„Folyamatosan haladunk a játszótereink felújításával, most pedig elérkeztünk ide, ahol egy átfogó, komplex fejlesztésnek köszönhetően két ütemben teljesen megújul a tér. A környékbeli játszóterek nagyon népszerűek, szeretnénk ha ez a több mint negyven éves régi nagy játszótér is újra a győri családok egyik találkozási pontja lenne, hiszen árnyas fáinak köszönhetően nyáron is kiválóan alkalmas rá, hogy az emberek a szabadidejük egy részét itt töltsék el” – fogalmazott Rózsavölgyi László.

Rózsavölgyi László

Nagy Richárd, a körzet Fidesz-KDNP színekben induló képviselőjelöltje elmondta: első lépésként el kell bontani a rég padokat és betonelemeket, amely a mai nappal már meg is kezdődött, ezután kerülnek majd új helyükre a játszóelemek:

Nagy Richárd

„Nagyon fontos ez a fejlesztés a környéken élőknek, ezért is nagy öröm, hogy rendben megindultak a munkálatok. A tér egyik fele csak a gyerekeké lesz, a másik pedig a gyalogosoké, kerékpárosoké és a rollereseké, ezzel megszűnnek a korábbi veszélyes szituációk. Egy olyan tér lesz a Borsos Miklós utca és a Déry Tibor utca közötti területen, ahol mindenkinek lesz elég helye, és amelyet megújult formában vehetnek majd birtokba a marcalvárosiak” – tette hozzá Nagy Richárd.

Televízós szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #Győr | #játszóterek |