Teljesen megújul az Ecker János utca

Szigeti Sándor Fotó: O. Jakócs Péter
2024.05.23. 13:21

Minden korábbinál nagyobb, másfél milliárd forintos útfelújítási program zajlik Győrben, amelynek részeként „faltól falig” megújul a ménfőcsanaki Ecker János utca.

Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere márciusban a Győr+ Rádióban jelentette be, hogy az idén minden korábbinál jelentősebb, összesen másfél milliárd forintból gazdálkodhat a Győri Útkezelő Szervezet. A tekintélyes összeget utak, járdák és kerékpárutak rendbetételére fordítják.

Az útfelújítási program részeként adták át többek között a Baross hídra vezető vadonatúj felhajtót, a Herman Ottó utcát, és a város számos további pontján jelenleg is zajlanak a munkálatok. Így például a ménfőcsanaki Ecker János utcában:

„Az itt lakók régi álma válik valóra a mostani fejlesztéssel. Amikor a polgármester úr viziten járt Ménfőcsanakon, megígérte a lakosoknak, hogy rendbe teszik az utcát, és ennek megfelelően már meg is kezdődtek a munkálatok” – mondta el kérdésünkre dr. Laczkovits-Takács Tímea.

Győr alpolgármestere, egyben a városrész önkormányzati képviselője hozzátette: a helyiek türelmesen, de folyamatosan napirendben tartották az utca felújítását, ami jó dolog, mert azt jelzi, hogy fontosak számukra a helyi ügyek:

„Komplett felújítás zajlik, nyugodtan mondhatom, hogy faltól falig mindent kicserélnek a szakemberek. Megújul a vízvezetékrendszer, a szennyvíz- és a csapadékvíz-elvezetés, valamint az útburkolat. Emellett új közvilágítást és új járdát is kap az Ecker János utca, szintén megújulnak a parkolók, és ahol szükséges, ott a növényzet is” – tette dr. Laczkovits-Takács Tímea.

„Az első visszajelzések nagyon pozitívak az itt élők részéről, és természetesen a további felújításra szoruló utcákról sem feledkezünk meg. Így például a Hármashatár és a Hegymester utca közötti rész rendbetételéről, amely a következő hetekben szilárd burkolatot kap, és a vízelvezetés is megoldódik. Ezt követően ugyancsak megújul a Kővirág utca. Folyamatosan készülnek a tervek a többi rossz állapotban lévő utcáról is, hogy amikor megnyílik egy újabb forrás, már kész tervek álljanak rendelkezésünkre” – emelte ki az alpolgármester.

Korábban a témában: