Államtitkári látogatás a Deákban

Győr+ Fotó: Győr+ Média
2024.05.23. 14:08

A Győri SZC Deák Ferenc Közgazdasági Technikumba látogatott május 17-én dr. Tóth Zoltán, az Igazságügyi Minisztérium jogalkotásáért felelős államtitkára, aki a 9. évfolyam tanulóinak tartott rendhagyó fogyasztóvédelmi órát.

A közvetlen hangvételű, rendkívül érdekes előadás nagy tetszést aratott a tanulók körében, akik büszkék arra, hogy a Deák a Fogyasztói tudatosságra nevelő intézmények közé tartozik.

Ennek keretében az államtitkár először beszélt a diákoknak az elektronikus kereskedelemről, annak buktatóiról, ismertette a fogyasztóvédelem jelentőségét. Példákkal szemléltette a tranzakcióval kapcsolatos problémákat, bemutatta az adásvételi ügylet, valamint az elállási jog jellemzőit.

Demonstrálta a sötét mintázatok kockázatának és a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak a fogalmát. Ismertette a Fogyasztóvédelmi Hatóság és a Békéltető Testület – mint alternatív vitarendezési fórumok – közötti különbséget, rámutatott a GVH, a NÉBIH, illetve az Európai Fogyasztói Központ szerepére és feladataira.

Forrás: Győri SZC Deák Ferenc Közgazdasági Technikum