A győri könyvtár izgalmas programjai: mutatjuk a heti kínálatot!

Győr+
2024.06.03. 11:35

Filmklub, könyvklub, beszélgetés és családfa-nevelés sorozat: június 4 és június 10 között ismét érdemes lesz a győri könyvtár programjaira figyelni!

Filmklub: Tercett – Móricz Zsigmond szerelmei – Madách SzínpadOn vetítéssorozat

2024. június 4-én (kedd) 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtár 2. emeleti rendezvénytermében (9021 Győr, Baross Gábor út 4.) filmklubunk következő részében a Madách SzínpadOn vetítéssorozat keretében a Tercett – Móricz Zsigmond szerelmei (12) című filmet láthatják. 

Tercett – Móricz Zsigmond szerelmei

Madách Színház online film-szín-játékában Forgách András tollából szerelmi játszmák sűrűn szőtt hálóján keresztül elevenedik meg Móricz Zsigmond és szerelmeinek legendásan tragikus története.

Szereposztás:
Móricz Zsigmond: Nagy Zsolt
Holics Janka: Balázsovits Edit
Simonyi Mária: Petrik Andrea
Színész: Juhász Vince

A belépés díjtalan! A vetítésre sok szeretettel várnak mindenkit!

**

Családfa Magazin – Családfa-nevelés sorozat

2024. június 4-én (kedd) 17 órakor a Bezerédj – kastély Művelődési Házban (9012 Győr, Győri út 90.) bemutatjuk a nemrég útjára indult Családfa Magazint. Előadók: Dr. Kollega-Tarsoly István a magazin főszerkesztője, Kovács Eleonóra főszerkesztő helyettes és a magazin szerzői.

Győri Hely- és Családtörténet-kutatók Baráti Társaságával közösen szervezett rendezvény.

A belépés díjtalan! A programra sok szeretettel várnak mindenkit!

**

Tompa Andrea: Fejtől s lábtól – Könyvklub

2024. június 10-én (hétfő) 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtár 2. emeleti rendezvénytermében (9021 Győr, Baross G. út 4.) könyvklubunk következő részében Tompa Andrea: Fejtől s lábtól című művéről beszélgetünk. Moderátor: Galambos Krisztina könyvtáros.

Tompa Andrea: Fejtől s lábtól

A Fejtől s lábtól egy magányos férfi és egy magányos leány különös kettősét rajzolja meg a múlt századfordulón. Történetük tudásra és hasznos működésre szomjas két lélek szenvedélyes találkozása Kolozsvárral, a polgári Erdély kultúrájával, szellemi potenciáljával, a fejlődés igézetével. Egy szinte ismeretlen nyelven megszólaló regényt olvasunk, amelynek szerzője nem az almáriumban kutatja a családi múltat, hanem korabeli hírlapokban, színlapokon, sebészek esetleírásaiban, fürdőorvosok tervezeteiben. Ha művelődéstörténész volnék, hangsúlyoznám, hogy Tompa Andrea hézagpótló munkát írt. A regény elbűvölt olvasójaként azonban az érett elbeszélőt, a poézisra fogékony megfigyelőt látom, aki fordított optikával dolgozik: nem egy mikrovilág nagyjeleneteit írja, hanem a történelem teatralitását fordítja le a napi teendők gesztusaira.

A részvétel ingyenes, de könyvtári tagsághoz kötött! Mindenkit sok szeretettel várnak!

Forrás: Győri Könyvtár