Mozgalmas évad után mozgalmas nyár

Győr+ Fotó: Győri Filharmonikus Zenekar
2024.06.04. 19:00

A focimánia tovább folytatódott a Juice keddi műsorában. A Győri Filharmonikus Zenekar igazgatója, Fűke Géza stílszerűen szurkolói pólóban érkezett, a jó hangulatú reggeli beszélgetésből az is kiderült, hogy a sport és a komolyzene szeretete bizony jól megfér egymással.

A BL idei londoni döntőjének 2:0-ás eredménye a Dortmund vereségét és a Real Madrid ismételt győzelmét hozta. Fűke Géza a spanyol csapat és a profi labdarúgás drukkere már nagyon régóta. „A családunkban sok minden szól erről a csapatról, Ronaldót nagyon szeretik a fiaim. Gyerekkorom óta én is rajongók a jó fociért, a szurkolás öröme mindig is betöltötte az életemet, jövőre mi is ott leszünk a Rába ETO NB I-es meccsein is, hajrá ETO!”

A folytatásban a műsorvezetők, Bajzát Zsuzsi és Nagy Roland kérdésére a Győri Filharmonikus Zenekar vezetője röviden értékelte a különleges évadot, a társulat csúcskoncertekkel és katartikus élményekkel ajándékozta meg a hallgatóságot a győri és vidéki helyszíneken. A Richter termi bérletes koncertek ősszel indulnak újra, június 2-ával berobbant a nyár népszerű Kékfrankos koncertsorozata. A program nyitányaként felhangzó Hollywood Classics című filmzenei koncertet nagy siker követte, aki lemaradt volna róla, ne bánkódjon, pótolhatja a győri Egyetemi Csarnokban október 22-én. „A filmzene a szimfonikus zenekari repertoárrá vált, nem lehet megkerülni. Elképesztő nehézségekkel tűzdelt, hihetetlen felkészültséget igényel úgy fizikálisan, mind technikailag. Az persze ízlés dolga, hogy valaki Brahms vagy John Williams műveit szereti jobban” – tette hozzá az igazgató.

Az üdítő nyári sorozat a We all love Ennio Morricone című koncerttel zárul augusztus 24-én, és hogy mi módon dolgozza fel az Oscar-díjas Mester halhatatlan szerzeményeit a Győri Filharmonikus Zenekar, az kiderül a reggeli beszélgetésből.

Kapcsolódó cikkeink: