Hatodszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját az Audi ETO KC

Nagy Roland Fotó: Vig Norbert
2024.06.08. 12:08

Az Audi ETO KC női kézilabdacsapata a hatodik Bajnokok Ligája-győzelmére készült vasárnap, azok után, hogy a Final4 elődöntőjében az utolsó másodpercig izgalmas meccsen egy góllal legyőzte a szintén világsztárok alkotta dán Esbjerget az budapesti MVM Dome-ban.

A zöld-fehérek szombati és vasárnapi mérkőzése között mindössze 24-25 óra telt el, így a rendelkezésre álló időben természetesen nem az edzéseken, hanem a regenerálódáson, pihenésen és a taktikai felkészülésen volt a hangsúly. Per Johansson csapatára a német Bietigheim várt a döntőben, amely borította a papírformát és története legjobb eredményét elérve a Metzet legyőzve került a döntőbe, ahol csaknem 20 ezer néző előtt lépett pályára a két csapat. Az ETO hatodik Bajnokok Ligája-trófeáját talán az eddigi legfölényesebb döntős sikerével szerezte meg, hiszen végig több góllal vezetett, és egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelme, 30–24 lett a végeredmény.

Több játékosnak a búcsúzás is különlegessé és fontossá tette a döntőt, hiszen a klubtól nyáron távozó Schatzl Nadine, Silje Solberg, Ana Gros, Line Haugsted, Rinka Duijndam és Yvette Broch is utoljára viselte a zöld-fehér mezt. A döntő legjobb játékosának Stine Oftedalt választották, akinek szintén ez volt az utolsó mérkőzése győri színekben.

„Igyekeztem tartani magam, de amikor az utolsó két percben már éreztem, hogy megnyertük a döntőt, akkor eluralkodtak rajtam az érzelmek, már a meccs közben sírtam” – mondta Oftedal, aki klubszinten befejezte a játékot, a norvég válogatottban pedig az olimpián szerepel utoljára.

Az ETO az idény végére tartogatta a nagy durranást, hiszen a csapat azután jutott fel a csúcsra nemzetközi szinten, hogy elvesztette a Magyar Kupa-döntőt, és a bajnokságban sem jött össze az aranyérem. Az edzőváltás új lendületet adott a lányoknak, akik azóta, hogy Per Johansson vette át a vezetőedzői posztot, minden meccsüket megnyerték, és meg sem álltak a BL-trófa megszerzéséig.

„Elképesztő játékoskerettel sikerült ezt megvalósítani, az edzőként eltöltött eddigi harminc évem alatt még sohasem dolgoztam ilyen erős csapattal” – értékelte röviden a döntőt Per Johansson, majd arra a kérdésre, hogy hogyan ünnepli meg a sikert, csak annyit válaszolt: „Kezdetnek megiszok két szilvapálinkát.”

A csapat és a szurkolók, ahogy kell, már a meccs után óriási ünneplésbe kezdtek, ami aztán sokáig folytatódott még. A döntő másnapján, hétfőn a szakadó eső miatt az Audi Arénában köszöntötte a szurkolótábor, valamint a város polgármestere, dr. Dézsi Csaba András is a Bajnokok Ligája-győztest.

„Egyetlen percre sem hagytatok minket cserben, örök hálával tartozunk ezért. Bármerre is jártunk, ti mindig ott voltatok!” – köszönte meg végül a szurkolók támogatását Endrődi Péter.

Kapcsolódó cikkeink:

Kapcsolódó témák: #Audi ETO KC | #Bajnokok Ligája | #kézilabda |