Testvérvárosi körkép

Győr+ Illusztráció: depositphotos.com
2024.06.16. 12:27

Colmarban régészeti napokat tartottak, Csíkszeredában prevenciós egészségközpont nyílt. Mutatjuk a legfrissebb történéseket Győr testvérvárosaiban!

Brassó

Egy tanulmány szerint Brassó az első helyen áll azon városok között, ahová a románok költöznének. A 2. és 3. helyen Kolozsvár és Nagyszeben állnak.

Colmar

Az Európai Régészeti Napok alkalmából az Edmond Gerrer média-kulturális központban konferenciát rendeztek Charles Bonnet, az elzászi és a colmari modern régészet meghatározó szereplője előtt tisztelegve.

Csíkszereda

Hiánypótló szolgáltatásokat nyújtó, prevenciós egészségközpont nyílt Csíkszeredán. A központ célja rendszeres állapotfelméréssel, egészségre való neveléssel, információátadással, és korai tünetfelismeréssel megelőzni a betegségeket.

Dunaszerdahely

Idén már biztosan nem valósul meg az a beruházás, amelynek értelmében teljesen megújult volna és be lett volna fedve a városi műjégpálya. Az okokról sajtótájékoztató keretében számoltak be.

Erfurt

A választás második fordulójában a CDU jelöltje, Andreas Horn 64,2 százalékkal győzött a hivatalban lévő Andreas Bauseweinnel (SPD) szemben. Az új polgármester 2024. július 1-jén lép hivatalba.

Ingolstadt

Bár a Duna szintje erősen leesett, az árvíz és mindenekelőtt az erősen megemelkedett talajvíz továbbra is érezteti hatását – például a Luitpold parkban, ahol a talajvíz nagymértékben felpuhította a talajt, ezáltal veszélyes mértékben megváltozott a fák stabilitása.

Lezajlott a 8. Ingolstadt Erőd Nap. 20 különböző helyszínen több mint 30 eseményre várták az érdeklődőket, amelyek között tárlatvezetések, kiállítások, zenei programok és biciklitúra is szerepeltek.

Kuopio

Kuopio lett az egyik első finn település, amely elnyerte az Európa Tanács Európai Kormányzási Kiválósági címkéjét. Az ELOGE minőségértékelés azt méri fel, hogy a jó demokratikus kormányzás tizenkét alapelve mennyire érvényesül a szervezetben.

Június végén megkezdődik a Sirppipuisto környéki játszótér felújítása. A munka körülbelül egy hónapot vesz igénybe.

Sindelfingen

A mannheimi szolgálat közben megölt rendőr emlékére június 7-én, pénteken félárbocra tűzték a zászlókat a sindelfingeni városházán. Az elhunytra országszerte egyperces, néma tiszteletadással emlékeztek.

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #testvérvárosi hírek |