Fagylalt dal

Földvári Gabriella Fotó: O. Jakócs Péter
2024.06.17. 12:49

Zeneszótól és vidámságtól volt hangos hétfőn délelőtt a Bécsi kapu tér, ahol Szarka Gyula Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző, a Ghymes együttes alapítója, énekese, gitárosa forgatta legújabb klipjét.

Két éve jelent meg Szarka Gyula Ének a konyhából című albuma, amelyen saját szerzeménye a Fagylalt dal is szerepel. Ennek a könnyű kis nyári dalnak forgatták a klipjét Győrben, a Bécsi kapu téren.

Az albumon a magyar gasztronómiai csodái szerepelnek, – mint a vastagkolbász, a kocsonya, vagy a pecsenye – zenében kifejezve, humorral fűszerezve. A szövegek Karinthy Frigyes, Arany János, József Attila, Petőfi Sándor, Lackfi János, Dolák-Saly Róbert, Szőcs Géza és Zalán Tibor ételekről szóló műveiből származnak.

„A desszert nótát, a Fagylalt dalt én magam írtam, hiszen már ez az édesség is a magyar gasztronómia része. Könnyű nyári, kicsit pikáns hangulatú lett. Remélem, ahogy a nyár slágere a fagyi, úgy ez a klip is az lesz. Szép, lendületes, jó hangulatú klipet forgatunk” – mondta a Győr+ Médiának Szarka Gyula.

A felvételen közreműködik a győri Lippentő táncegyüttes, Fitos Dezső koreográfiájával és a szintén győri Csiba Júliát is láthatjuk hallhatjuk majd, a remélhetőleg tíz napon belül látható klippremieren.

Szarka Gyula egyébként a nyarat munkával, koncertezéssel tölti, új műsorával Az élet sója című produkciójával járva a vidéket. Győrben legközelebb adventben találkozhatunk vele, A karácsonyi csillag című műsorát hozza el decemberben.

Kapcsolódó témák: #Győr | #videó | #zene |