Már csak 17 nap a 17. Győrkőcfesztiválig

P. Csapucha Adrienn Fotó: Ács Tamás
2024.06.17. 13:18

Kicsivel több mint két hét múlva birtokba veszik kisebbek és nagyobbak a tereket, Győr ismét a győrkőcöké lesz egy egész hétvégére. Országosan is hatalmas érdeklődés övezi évről-évre a Vaskakas Bábszínház színes, minden álmot felülmúló kavalkádját, ami idén is rengeteg meglepetéssel várja a fiatal fesztiválozókat. A társulat csütörtökön érkezik a részletekkel, de addig is rengeteg a teendő, a díszítés már elkezdődött. Csupa szín, csupa szív, csupa csoda, a város már varázslatban, úszkálhatunk a programokban hamarosan, mint hal a vízben...

Emlékszem még a kezdetekre, mikor a mindig lelkes kakasos csapat készült az első fesztiváljára, mely azonnal beírta magát a történelem- és mesekönyvekbe. Bár büszkén mondhatom, hogy baráti kapcsolatban vagyok a társulattal, mégis elfogultság nélkül jelenthetem ki, hogy megfeszített munka eredménye az, amivel ámulatba ejtik gyerekeket és szüleiket a Vaskakas Bábszínház tagjai.

Szívvel-lélekkel, hónapok óta készülnek a 2024-es 17. Győrkőcfesztiválra is, hétfőn például már az idei tematika alapján helyükre kerültek az első díszek, a mosolygós halacskák és a bálnákkal tűzdelt táblák.

„Leszögezném, hogy semmi közünk az árvízhez. Amikor kitaláltuk az idei esztendő jelmondatát, vagyis, hogy Éljünk, mint hal a vízben, az volt a tervünk, hogy fickándozzunk, érezzük jól magunkat a művészek és a fantasztikus programok között.

Kiúsztak a halacskák a partra, lubickolnak a Baross utcában és kíváncsian várják, hogy mi minden fog történni július 5-e és 7-e között a városban” – mesélte izgatottan Kocsis Rozi, de az igazgató azt is elújságolta, hogy bizony már a megnyitó is egészen különleges szórakozást nyújt majd a győrieknek és a városba érkező vendégeknek.

„A nyitányon a Dunakapu téren Rab Viki zenéit adják majd elő a bábszínház művészei, majd azt követően óriásbábok, vásári játékok, totyorgó jómadarak, de még egy guruló zongora is elkíséri a résztvevőket a Városháza elé, és ott kapják meg Győr kulcsát a gyerekek. Varázspálcával is készülünk kicsiknek és nagyobbaknak, hogy közösen mesekastéllyá varázsoljuk a tornyos épületet. A Szent István utat természetesen lezárjuk, így minden adott lesz ahhoz, hogy felhőtlenül szórakozzunk” – emelte ki a direktor.

Hogy milyen meglepetéseket tartogat július első hétvégéje Győrben? Az kiderül csütörtökön, de azt már most tudjuk, hogy 10 helyszínen 1000 program várja majd a fesztiválozókat, és zsebpénz ezúttal sem kell, hisz ingyen van…

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos